Harjoitusrinki koottu – mukana uusia kasvoja

Sotkamon Jymyn miesten Superpesisjoukkueen harjoitusrinki on tuttuun tapaan joulun alla nimetty ja syksyn mittaan mukaan on tarttunut tuttujen sopimuspelaajien lisäksi uusia nuoria kasvoja: Riku Niemi (s. 1997), Antti Kiiskinen (s. 1997) ja Niko J. Korhonen (s. 1997).

– Valinnoissa ei vielä vaikuttaneet niinkään taktiikat tai pelitavat, vaan talentti ja harjoitteleminen. Kun näitä uusia rinkiin nousseita katsoo, on heillä edellytyksiä pitkälle, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen valottaa.

Riku Niemi ja Niko J. Korhonen pelasivat viime kesänä Sotkamon Jymyssä b-poikien SM-sarjaa voittaen joukkueensa kanssa pronssia.

– Riku on ottanut viime kesänä isoja askelia lukkarin paikalla ja nyt on oiva paikka tulla imemään vaikutteita kokeneilta pelaajilta, etenkin Toni Kohoselta. Nikolla on annettavaa etenijänä ja ulkopelissä, Korhonen kertoo.

Antti Kiiskinen taas on Keski-Pohjanmaalta, hänen kotipaikkansa on Kärsämäki.

– Kiiskinen oli urheilutoimenjohtaja Mikko Kuosmasen vinkki minulle. Hän on erittäin vakuuttava pelaaja varsinkin räpylä kädessä. Mielenkiintoista nähdä otteita harjoituspeleissä, Korhonen tuumii.

onni_määttä_juhlinta

Talviharjoittelu edellä aikataulua

Korhonen paljastaa myös sen, että talviharjoittelukausi ylipäätään etenee odotetussa aikataulussa, jopa hieman edessä aikataulua edellisvuoteen verrattuna.

– Yhteisjuoksuharjoittelut on aloitettu jo aikaisemmin kuin viime kaudella ja fysiikkatreeniä on tehty niiden lomassa. Pitkä syksy tässä siis on jo treenattu ja olemme hyvässä tikissä. Tämä antaa keväälle hyvät lähtökohdat. Harjoittelu siirtyy silloin yksilöllisempään suuntaan, Korhonen huomauttaa.

– Reissupelaajia ei ole kuin Hyvönen (Janne) ja Rautiainen (Kosti), joten tilanne on hyvä, sillä painetta leiriviikonloppuihin ei ole, kun joukkue on arkenakin yhdessä.

Kosti Rautiainen loukkasi polvensa ensimmäisessä finaaliottelussa Vimpelin Vetoa vastaan, mutta oululaisen kaupan kassalta tavoitettu Kosti kertoi kuntoutuksen sujuvan aikataulun mukaisesti.

– Fysioterapeutti tuumi, että oikein hyvä tilanne on polvessa. Tällä hetkellä jalan kanssa voi tehdä mukautetusti lajia ja voimaharjoittelua, mutta varsinainen pelaaminen ja juoksutreeni on vielä pannassa, samalla rasvatonta maitoa viivakoodilukijan läpi vetävä Kosti paljastaa.

Moniosaaja Kosti Rautiaisen tuorein aluevaltaus on asiakaspalvelutyö.
Moniosaaja Kosti Rautiaisen tuorein aluevaltaus on asiakaspalvelutyö.

Harjoituspeleihin uusin suunnitelmin

Jos oli talviharjoittelu edellä aikataulua, niin näin on myös harjoituspelien alkamisajankohta. Ensimmäisen harjoituspelin Jymy pelaa nimittäin jo loppiaisena Joensuun Mailaa vastaan Joensuussa. Kosti Rautiaisen poissaolo tuo sapluunaan hieman muutosta, minkä lisäksi loppiaisena pelattavassa ottelussa on pelinjohtajan mukaan tarkoitus kokeilla uusia koostumuksia.

3-polttajan paikalla olleen Niko Korhosen pelipaikka tulee elämään harjoituspeleissä, minkä lisäksi etukenttäosasto esimerkiksi koostuu tällä hetkellä nuorista lupauksista.

– Etumiehiä on nyt kolme, eli Tuikka (Markus), Määttä (Onni) ja Vartiainen (Veikko). Saamme tällä kolmikolla hyviä harjoitteita aikaiseksi, Korhonen listaa.

Varusmiespalvelusta tammikuussa suorittamaan alkava Määttä antoi vakuuttavat näytöt hypätessään ulkokentällä Kosti Rautiaisen saappaisiin toisessa ja kolmannessa loppuottelussa Vimpeliä vastaan.

– Odotan mielenkiinnolla harjoituspelejä. Joensuuta vastaan annamme monille eri pelaajille mahdollisuuden näyttää kyntensä miesten peleissä.

Markus Tuikka ja Onni Määttä tositoimissa syksyn toisessa finaaliottelussa Vimpelissä.
Markus Tuikka ja Onni Määttä tositoimissa syksyn toisessa finaaliottelussa Vimpelissä.

Jymyn Harjoitusrinki

Saku Hakkarainen (s. 1994) (Mukana harjoitusringissä, Pelaa Lipossa)
Antti Hartikainen (s. 1985)
Janne Hyvönen (s. 1992)
Antti Kiiskinen (s. 1997)
Toni Kohonen (s. 1976)
Jani Komulainen (s. 1978)
Niko Korhonen (s. 1992)
Niko J. Korhonen (s. 1997)
Roope Korhonen (s. 1981)
Topi Korhonen (s. 1996)
Onni Määttä (s. 1995)
Riku Niemi (s. 1997)
Niilo Piiponniemi (s. 1991)
Immo Rautiainen (s. 1987)
Kosti Rautiainen (s. 1987)
Veli-Matti Sigvart (s.1995)
Markus Tuikka (s. 1993)
Veikko Vartiainen (s. 1994)

Valmennusjohto:

Mikko Korhonen
Tuomas Nissinen
Juha-Matti Halonen, Joukkueenjohtaja

Jymyn harjoitusottelut talvella

Loppiaisena 6.1. Joensuu-Sotkamo (Pelataan Joensuussa)

Sunnuntaina 25.1. Oulu-Sotkamo (Pelataan Oulussa)

Sunnuntaina 15.2. halli-SM -alkuturnaus Seinäjoella
Seinäjoki-Sotkamo
Alajärvi-Sotkamo

Perjantaina 20.2. Pattijoki-Sotkamo (Pelataan Oulussa)

-AH