Hartikainen palaa Hiukkaan: ”Hommia riittää vielä”

Sotkamon Jymy – Alajärven Ankkurit 5.7. klo 18

Kun Antti Hartikainen ensi kerran jäi toukokuun lopussa sivuun polvivamman vuoksi, kuulosti lääkärin diagnoosi lohduttomalta: koko loppukesä oli uhattuna, puhumattakaan uran jatkosta. Aina ei ennusteet kuitenkaan toteudu, vaan tilanteesta selvittiin pienemmän polvioperoinnin myötä.

Antti Hartikainen teki paluun oikeastaan ilahduttavankin nopeasti, sillä hän oli mukana pelissä jo viime viikon torstaina Kiteellä. Päivämäärää Hartikaisella itsellään ei kuitenkaan paluuta varten ollut asetettuna.

– Alun perin asetin itselleni tavoitteen, että heinäkuun lopussa ollaan kehissä, mutta tietyllä tavalla sitä on kuitenkin menty päivä kerrallaan -periaatteella, Hartikainen kertoo.

Kuntoutus on vaatinut Hartikaisen kertoman perusteella paljon henkisiä voimavaroja.

– Aluksi se tuntui pitkältä ja raastavalta kun kuntoutus ei edennyt mihinkään. Sitten kun kepit sai pois, niin vähän kirkastui, hartikainen kertaa.

– Ensimmäinen vaihe oli se, että sai leikkauksen jäljiltä turvotuksen pois, sitten kepit pois ja lopulta piti oppia taas kävelemään, Hartikainen nauraa.

Hartikainen pelaa ensimmäisen ottelun Hiukassa tälle kesälle sitten sarja-avauksen 12. toukokuuta.

Hartikainen pelaa ensimmäisen ottelun Hiukassa tälle kesälle sitten sarja-avauksen 12. toukokuuta.

Kuntouttaminen on vaatinut päämäärätietoista työtä, sillä päivittäin aikaa on pelkkään kuntoutustyöhön käytetty 4-6 tuntia. Tarkkojen rutiinien lisäksi Hartikaisen arjessa on tullut tutuksi uimahalli. Työsarkaa on ollut ja tulee vielä olemaan kosolti.

– Nyt ollaan pelikunnossa, mutta hommia riittää vielä. Pari viikkoa olen pystynyt lyömään ja lähipäivinä olen pystynyt tekemään jo hyviä ulkopeli- ja juoksutreenejä, Hartikainen paljastaa.

Tiistain kotipelissä Alajärven Ankkureita vastaan Hartikainen pelaa jokeripaidassa. Paluuta ulkokentillekään ei ole vielä määritelty.

– Pelinjohtaja sanoo kyllä, kun ulos mennään. Se on jo kova sana ja iso juttu mulle, että ollaan jokeripaidassa, Hartikainen korostaa.

Kokoonpanoon palaa Hartikaisen lisäksi viime torstain Kiteellä pelatun ottelun ja Itä-Lännen huilannut Roope Korhonen. Jokerikolmikoksi muodostuukin näin ollen varsin herkullinen Jani Komulainen, Roope Korhonen ja Antti Hartikainen.

– Siellä sitä möllötetään! Seuran omat juniorit ovat nyt jokereina, Hartikainen höhöttää.

Sotkamon Jymy ja Alajärven Ankkurit kohtaavat Hiukan pesäpallostadionilla tiistaina 5.7. klo 18 alkavassa ottelussa. Pelissä myydään myös Rajattu määrä uusia Jymyn t-paitoja erikoishintaan 5 euroa kappaleelta.

1280x1280_SOME_JYMY_ALAJARVI_FINAL

Teksti: Antti Haapasalo
Kuva: Janne Kuronen