Hartikainen sytytti Jymyn voittoon

Alajärvisten tuoreessa muistissa oli varmasti viime vuoden jymypaukku: suora voitto hallitsevasta mestarista ja vieläpä kainuulaisten pyhätössä Hiukan pesäpallostadionilla. Joukkue osoitti tiistai-illassa taistelutahtonsa, vaikka pisteet jäivätkin Kainuuseen jaksoin 2-0 (1-0, 8-0).

Kehuja Ankkureiden peli-ilmeelle antoi myös Jymyn ykköspalkittu Antti Hartikainen.

– Alajärvi on vähän erilainen porukka kun muut tänne Hiukkaan tullessa. Pojat kyllä uskovat omaan tekemiseen ja ovat luottavaisia sen suhteen, että pystyvät meidätkin täällä kaataamaan, Hartikainen kehui.

Kolea sää (+10 astetta celsiusta) oli osatekijänä nihkeälle avausjaksolle. Jakson ensimmäinen ja samalla viimeiseksi jäänyt juoksu nähtiin vasta kolmannen tasoittavalla, kun jokerina ottelussa pelannut Niko Korhonen teki ratkaisun, joka ei jättänyt kenellekään jossiteltavaa: viimeisenä lyöjänä pallo merkistä väliin ja sormi pystyyn.

– Meillä oli siinä muutama paikka lyödä juoksuja ja hyvinkin olisi voinut yksi tai kaksi juoksua jopa riittää, mutta se on tänäpänä ihan turhaa jossittelua, Alajärven pelinjohtaja Matti Iivarinen tiivisti.

Antti Hartikaisen alkukausi on ollut sanalla sanoen vakuuttavaa seurattavaa, mistä osoituksena etenijätilaston tämän hetkinen jaettu kolmossija (17 tuotua), kärkilyöntitilaston kakkossija ( 61 kärkilyöntiä) ja piikkipaikka onnistumisprosenttien listassa (85,91 %). Tämän lisäksi Hartikainen oli tiistai-iltana yksi Jymyn virheettömän ulkopelin kivijaloista.

Antti Hartikaisen alkukausi on ollut sanalla sanoen vakuuttavaa seurattavaa, mistä on osoituksena etenijätilaston tämän hetkinen jaettu kolmossija (17 tuotua), kärkilyöntitilaston kakkossija ( 61 kärkilyöntiä) ja piikkipaikka onnistumisprosenttien listassa (85,91 %). Tämän lisäksi Hartikainen oli tiistai-iltana yksi Jymyn virheettömän ulkopelin kivijaloista. Kuva: Kimmo Rauatmaa

Toinen jakso Jymyn heiniä

Toisella jaksolla Jymy siirtyi selkeämmin kuskin paikalle, kiitos Antti Hartikaisen. Jakson alkuun tyhjään kenttään 3-rajasta lyödyn kunnarin lisäksi mies paukautti toisenkin kunniajuoksun kolmannessa vuoroparissa, tällä kertaa takaa keskeltä. Sen lisäksi, että Antti kiersi kunniaa kahteen otteeseen, oli kärkilyöntipeli täysin virheetöntä (12 kärkilyöntiä) ja tuotuja juoksuja kertyi neljä.

Hartikainen itse pysyi vaatimattomana vireestään huolimatta.

– Mun homma on edelleenkin viedä vaan kaveria eteenpäin. Jos väliin sattuu tuollainen paikka, niin totta kai mä yritän (läpilyöntiä), Antti tuumi.

Hartikaisen lisäksi juoksutehtailussa toisella jaksolla onnistui Jani Komulainen, Toni Kohonen sekä Roope Korhonen kunnarillaan kakkospesän päältä.

Voiton myötä Jymy siirtyi takaisin sarjakärkeen, ohi Vimpelin Vedon. Jymyn seuraava peli on jo torstaina, kun se kohtaa vieraskentällä juurikin Vedon kärkikamppailussa. Molemmilla on tällä hetkellä sarjapisteitä 21 kappaletta. Tuo ottelu alkaa klo 18.

Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen vakuutti Jymyn olevan täynnä latausta torstain ottelua ajatellen.

– Vimpeli on puhunut koko kauden Sotkamosta lehdistössä, niin nyt sitten mennään sinne Saarikentälle, Kuosmanen latasi.

Varusmiespalvelusta suorittava Markus Tuikka teki tänään Superpesisdebyyttinsä ja onnistuikin ulkopelissä mallikkaasti.

Varusmiespalvelusta suorittava Markus Tuikka teki tänään Superpesisdebyyttinsä ja onnistuikin vaativassa roolissa ulkokentällä mallikkaasti. Kuva: Kimmo Rauatmaa

Ottelun tilastot

-AH