Hartikaisen Kopla vastassa – kumpi jatkaa voittokulkua?

Kouvolan Pallonlyöjät ja Sotkamon Jymy ovat kulkeneet koko alkukauden voitosta voittoon. Huomenna tilanne tulee muuttumaan toisen joukkueen osalta, kun joukkueet pelaavat kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen ilmeisen helteisessä Kouvolassa.

Pallonlyöjät on pelanneeet alkukauden aikana jo kahdeksan ottelua, kun Jymyn vastaava sarake näyttää kuutta. Jymyn edellinen vierailu Kouvolassa päättyi pettymykseen viidennen välierän jälkeen syksyllä 2018. Jymy aloittaa matkansa jo tänään ja yöpyy Varkaudessa, josta joukkue kurvaa huomenna pelipaikoille.

Viime syksynä pelaajasiirtorintamalla nähtiin jopa poikkeuksellisen suuria muutoksia ja näiden kahden joukkueen osalta keskeisin palanen on ehdottomasti Antti Hartikainen. Jymyn kasvatti ja monivuotinen luottopelaaja Hartikainen siirtyi syksyllä Sotkamosta Kymenlaaksoon.

Pallonlyöjien rosterissa kävi syksyllä jopa varsin merkittäviä muutoksia, kun Hartikaisen tulon lisäksi koplasta muualle siirtyi Juha Korhonen, Teemu Nurmio ja Konsta Hyötyläinen.

Viimevuotinen viidenteen peliin venynyt välieräsarja oli jännitysnäytelmää alusta loppuun.

Jymyn huomisessa rosterissa on varmuudella ainakin yksi muutos, sillä etenijäjokerin virkaa alkukauden hoitanut Matias Litmanen on täyttämässä lainasopimusta Koskenkorvan Urheilijoissa.

Seuraa heitä!

Antti Hartikainen: Vuonna 2001 ensimmäiset superpesisottelut Jymyn nutussa pelannut Hartikainen kohtaa nyt ensimmäistä kertaa kasvattajaseuransa. Härmä on aloittanut kauden vahvasti ja on metsästänyt kahdeksaan otteluun 53 kärkilyöntiä, mikä oikeuttaa kärkilyöntitilaston sijalle kaksi. Kouvolaan on luvattu huomiselle todella helteisiä lukemia, mikä näkyy varmasti kotiotteluissa vahvasti pomppupeliin turvautuvan Pallonlyöjien, sekä Hartikaisen pelissä.

Joni Rytkönen: Hartikaisen tavoin myös Rytkönen pelaa entisen kotiyleisön edessä. Millä tavalla taikurimainen luonne räiskyy Kouvolassa, kun edessä on kauden ensimmäinen kärkimatsi?

Jymyn jokerit vs Koplan kotiuttajat: On selvää, että takatilannemäärä tulee nousemaan Kouvolassa korkealle ja pelin luonne on pitkälti takatilanteen puolustamista. Viime vuoteen peilattuna Pallonlyöjät menetti vaarallisen aseen kotiuttajarintamalta (Juha Korhonen), mutta on siitäkin huolimatta onnistunut kotiutuksissaan vahvasti, erityisesti Matti Latvalan (8 ott. 1+23) johdolla.

Jymyn kotiuttajakaartista sekä Lauri Rönkkö (6 ott. 1+16) että Roope Korhonen (6 ott. 3+25) ovat esittäneet alkukauden aikana vahvoja otteita mailan varressa. Jos ja kun, takatilannemäärä pysyy huomenna tasaisena, on jaksojen ja koko ottelun ratkaisevat suoritukset kotiuttajien hyppysissä.

Koplan ulkopeli testaa huomenna Roope Korhosen lyöntivireen.

Kutkuttava kärkikamppailu!

Kouvolan Pallonlyöjät – Sotkamon Jymy perjantaina 7. kesäkuuta klo 18. Ottelu katsottavissa Ruutu Urheilun TV-lähetyksenä sekä kuultavissa Radio Kajauksen taajuuksilta.

Perjantain kamppailun jälkeen Jymyn kausi jatkuu tiistaina Siilinjärvellä. Kotipelin, ja varsin maukkaan sellaisen, makuun päästään viikon päästä perjantaina, kun Hiukkaan saapuu Vimpelin Veto.

Kuvat ja teksti: Olli Korhonen