Helsinki-pelissä rajapyykit likellä

Lippu Roadtripin Helsinki-otteluun täältä ennakkoon!

Roope Korhonen on lähellä 2200 pesispörssipisteen rajaa, minkä rikkomalla Roopesta tulisi viiden tähden pelaaja. Viiden tähden rajan ovat rikkoneet pesäpallohistoriassa kaikkiaan kymmenen pelaajaa. Roopen tämän hetken saldo on 2198,3 pistettä, joten rajapyykki on 1,6 pisteen päässä. Itse ottelusta saa 0,3, joten peliin tavoiteltavaksi jää 1,3 pistettä. Lyödyistä ja tuoduista saa yhden kokonaisen pisteen ja kärkilyönneistä 0,3, joten esimerkiksi yhdellä lyödyllä ja yhdellä onnistuneella kärjensiirrolla Roope nousisi viiden tähden pelaajien joukkoon, ollen kautta aikain yhdestoista rajan rikkoja.

Tämän lisäksi Antti Hartikaisella on tuotuja kasassa 399 kappaletta. Jos Hartikainen tuo vähintään yhden juoksun, on hän 30. pelaaja joka on tuonut yli 400 juoksua urallaan.

Huomasitko tätä?

Niko Korhonen rikkoi aiemmin Alajärvellä 300 tuodun juoksun rajan, ollen kaikkiaan 71. pelaaja, joka ylitti tuon rajan.

Otteluita rajapyykin rikkomiseen meni 179. Nopeammin rajan ovat rikkoneet vain neljä legendaarista etenijäkuningasta: Janne Vuorinen (150 ottelua), Jorma Pajunen (159), Sami Haapakoski (174) ja Raimo Hirvi (174).

Roadtrip-kiertue saatetaan päätökseen tänään tiistaina 30.5. Helsingissä Telia 5G Areenalla. Vastaan asettuu sarjaa johtava Kouvolan Pallonlyöjät, joka päihitti Vimpelin Vedon sunnuntai-iltan kierroksella. Peli alkaa klo 18!