Helteinen Hiukka nautiskeli pesiksestä

Sotkamon Jymy – Imatran Pallo-Veikot 2-0 (5-3, 10-5)

Ottelun tilastot

Aurinkoinen pelikeli Hiukassa siivitti joukkueet yleisöönmenevään kamppailuun sarjapisteistä. Jymy kuitenkin puristi tarvittavan ja nappasi tärkeät kolme pistettä plakkariin. Jymy vei ottelun 3-tilanteet 21-16.

Lauantaina Hiukassa saatiin nähdä paikka paikoin railakasta sisäpeliä, kun perinteiset pesäpalloseurat Jymy ja Pallo-Veikot iskivät yhteen aurinkoisessa Hiukassa. Jymyn keula operoi tänään koko ottelun vastustajan kannalta todella tuhoisasti.

Avausvuorossa Jymy siirtyi johtoon yllätysotolla, kun vaihtotilanteen jälkimainingeissa Niko Korhonen kotiutti Niilo Piiponniemen. Antti Korhonen iski kakkosluukusta pallon maisemiin toisessa vuorossa ja kiersi kunniaa 1-tilanteessa.

Sami Partanen piti Pallo-Veikot mukana taistossa kotiuttamalla kahdesti, mutta kolmannessa vuorossa Jymyn Joni Rytkönen sivalsi bravuurilyönnillään 3-jatkeelta pallon aina Hiukkaan saakka, minkä myötä Jymy lasketteli ensimmäisen jakson voittoon.

Niko Korhonen löi kaksi, toi neljä ja pelasi sataprosenttista sisäpeliä.

Toinen jakso lähti käyntiin raikulipesiksellä, kun molemmat joukkueet iskivät ensimmäiseen vuoroon neljä juoksua. Toisessa vuorossa Jymy iski lisää, eikä Pallo-Veikkojen puhti enää riittänyt kirimään eroa kiinni.

Jymyn keula (Piiponniemi, Rytkönen, Niko ja Antti Korhonen ) metsästivät yhteensä 35 kärkilyöntiyritystä ja näistä 30 onnistui.

– Kyllähän jokainen joukkue ottaisi ilolla vastaan tuollaisen ykköskärjen. Hyvä juttu, että vaikka peli ei missään nimessä ole vielä valmista ja paljon on tekemistä, mutta että sellaisella pelillä pystyy voittamaan, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen kommentoi.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Jymyn taistelu sarjapisteistä jatkuu heti huomenna Kempeleessä, joten kauaa ei joukkue ehdi tätä voittoa nautiskella. Ottelu alkaa klo 17 Koukkupaja Areenalla ja on katsottavissa fanikameralähetyksenä.

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen