Hiukan hurmos vei sarjan katkolle

Sotkamon Jymy – Joensuun Maila 2-0 (4-1, 4-3)

Ottelun tilastot

”Yleisö oli 13. pelaaja” on kulunut klisee, mutta toisessa välieräottelussa Hiukan pesäpallostadionilla tämä sanonta piti kutinsa niin läpikotaisin, että tämä ajan hampaan syömä lausahdus on vain pakko pullauttaa ilmoille. Tänään hurmahenki nousi reilun parituhatpäisen kotiyleisön osalta niin korkealle, että paikalla olisi voinut kuvitella olevan huomattavasti isompi määrä yleisöä.

– Kyllä tämä sytyttää ja se on varmasti molemminpuolista. Yleisö huomaa, mikä tunnetaso on kotijoukkueella ja se sytyttää heidät myös. Vastustajan on hankala pelata täällä, kiitteli Jymyn ykköspalkittu Antti Hartikainen äänekästä katsomoa.

Hartikainen olikin ensimmäinen yleisön räjäyttäjä ottelun avausvuoroparissa. Antin pystymailalyönti karkasi Joensuun koppari Teemu Juntusen räpylän alta kenttää kiertävälle tartanille, joka piti huolen siitä, että pallo viiletti koppariparin ulottumattomiin kunnarin arvoisesti Niko Korhosen tuodessa niin ikään juoksun. Tämän jälkeen Jymy ei ensimmäisellä jaksolla johtoasemastaan luopunut.

– Se oli normaali 1-tilanteen vaihto ja vastustaja teki karmaisevan virheen. Kyllä se sytytti. Hyvät kiekat oli pelissä ja siitä saatiin hyvä potku ekalle jaksolle, Hartikainen kuvaili lyöntiään.

Yleisö pidätti hengitystään, kun Jymyn kärkietenijä Niilo Piiponniemi törmäsi syöksyessään 2-vahti Aleksi Rautiaiseen toisella jaksolla. Pienen paikkausoperaation jälkeen Niilo saatiin kuitenkin pelikuntoon ja kotvasen kuluttua hän toikin tuulispäänä jakson tasoitusjuoksun!
Yleisö pidätti hengitystään, kun Jymyn kärkietenijä Niilo Piiponniemi törmäsi syöksyessään 2-vahti Aleksi Rautiaiseen toisella jaksolla. Pienen paikkausoperaation jälkeen Niilo saatiin kuitenkin pelikuntoon ja kotvasen kuluttua hän toikin tuulispäänä jakson tasoitusjuoksun!

Luu kurkkuun toisella jaksolla

Toisella jaksolla Joensuu onnistui siirtymään johtoasemaan Juha Niemen 3-saumaiskulla sekä Onni Määtän harhaan heittämän pelivälineen avustuksella. Parin Jymyn kannalta juoksuköyhän sisävuoron jälkeen näytti hetken siltä, että ottelu voisi venyäkin supervuoropariin asti, mutta kolmannen vuoroparin aloittava oli Jymyltä niin sanottu ”luu kurkkuun”-sisävuoro. Jani Komulainen, Roope Korhonen ja Toni Kohonen iskivät peräkkäisistä ajolähdöistä juoksun mieheen, mikä löi naulan arkkuun Joensuulaisten jaksovoiton kannalta Ville Ikosen viimeisen vuoron kavennusjuoksusta huolimatta.

Jymyn Pelinjohtaja Mikko Korhonen kehui muiden muassa Toni Kohosen otteita lautasen ääressä.

– Kohosen lukkaripeli tänään olisi mennyt sarjassa kuin sarjassa, Korhonen lohkaisi.

Sarja on nyt ensimmäisen kerran katkolla huomenna Joensuussa Mehtimäen pesäpallostadionilla klo 16 alkavassa ottelussa. Ottelu kuullaan Radio Kajaukselta ensimmäisen jakson osalta, minkä jälkeen peli siirtyy kuultavaksi eri taajuudelle, tarkkaan ottaen taajuudelle 88,8. Tällöin peliä ei kuulla enää nettiradion kautta, vaan ainoastaan radioaalloilta.

Peliin lähtee myös fanibussikyyditys Sotkamosta. Jos innostuit etkä ole vielä ilmoittautunut, mukaan mahtuu toimimalla nopeasti! Matkan hinta on 15 euroa (+ ottelulippu Joensuussa). Mattimyöhäiset ilmoittautumiset tulee tehdä Inga Ärnforsille tekstiviestillä numeroon 040 7575522. Lähtö on huomenna klo 12 Sotkamon Nesteeltä. Tervetuloa kyytiin kannustamaan!

-AH