Hiukassa tehtiin kesän yleisöennätys

Sotkamon Jymy – Hyvinkään Tahko 2-0 (2-0, 4-1)

Ottelun tilastot

– Tältä se on varmaan 90-luvulla tuntunut pelata perus runkosarjapelejä.

Antti Hartikainen katsoi Jymyn vaihtopenkillä ympärilleen ja hymyili. Hiukan pesäpallostadionin lehterit tulvivat ihmisiä ja osa oli jopa etsinyt istumapaikkaa 2-puolen vanhan yleisurheilukatsomon penkeiltä. Kannustushuudot raikasivat, keli oli loistava ja 4540 ihmistä (kuluneen kesän ennätysyleisö) saivat Hiukassa aikaan mahtavan tunnelman. Kiitokset kuuluu osoittaa myös paikkakunnalla vieraileville Sotkamon tenavaleirille osallistuneille ja pelissä kovasti ääntä pitäneille pesäpallojunioreille.

Hiukka suorastaan tulvi ihmisiä torstai-iltana!

Kirittärien joukkueella oli selvä tavoite ottelua ajatellen!

Kotiyleisö sai myös aihetta riemuun tilastojen osalta, kun Roope Korhonen rikkoi toisen jakson alussa 900:n lyödyn juoksun rajapyykin. Peli laitettiin tilanteessa poikki ja leveästi hymyilleelle Roopelle iskettiin kukkakimppu kouraan.

Hymyä ei tarvinnut houkutella!

Mieltä torstai-iltana korotti myös Immo Rautiaisen paluu pelaavaan kokoonpanoon!

Itse pelissä Jymy pysyi kuskin paikalla käytännössä koko pelin ja Pattijoki-peliä kiusanneet ulkopelivirheet olivat jääneet taa. Parhaana palkittiin Markus Tuikka, joka vastasi ensimmäisellä jaksolla Jymyn molemmista juoksuista ja pelasi ulkokentällä mallikkaasti. Hänen mielestään ulkopeliä voidaan tosin ruuvata vieläkin paremmaksi.

– Omasta mielestä ulkopelissä on vielä parannettavaa. Kyllä siellä muutamia ”säpsejä” vielä tuli, Markus virnisti.

Nimmarinmetsästäjiä riitti pelin jälkeen…

…ja Toni Kohonen kirjaili nimmareita lähes tunti pelin päättymisen jälkeen!

Seuraavaksi Jymy pelaa sunnuntaina Kempeleessä. Kotikentällä pelataan seuraavan kerran ensi tiistaina Alajärven Ankkureita vastaan klo 18 alkavassa ottelussa.

Teksti: Antti Haapasalo
Kuvat: Antti Harju (Kuva Kirittärien lakanasta, Antti Haapasalo)