Hiukka huusi sarjan tasoihin

Sotkamon Jymy – Vimpelin Veto 2-0 (4-1, 6-3) | Otteluvoitot: 1-1

Ottelun tilastot

Ottelusarja on alkanut elää.

Tunteen aisti heti ottelun alun huutomyrskystä ja Sotkamon Jymyn terävästä alusta, kun joukkue siirtyi ensimmäisen vuoroparin jälkeen johtoasemaan, jota se ei toisen jakson lopun tasatilannetta lukuunottamatta luovuttanut. Joukkue ja kannattajat janosivat voittoa.

– Heti ensimmäisessä vuorossa me ja yleisö saatiin hyvä tunnelataus, kun sisävuoro katkesi Vimpeliltä hyvään paikkaan, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen kertoi.

Vimpelille harmaita hiuksia aiheutti Sami Haapakosken poissaolo kokoonpanosta. Tilalla ulkokentällä nähtiin Marko Nygård, joka tosin loukkasi jalkansa ja joutui jättämään pelin kesken. Nygårdin tilalle ulkokentälle asetettiin ensin Mikko Rantalahti ja lopulta Joonas Suominen.

– Olen aika varma, että nähdään aika hyvä Vimpelin Veto ensi lauantaina, Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki totesi.

Jymyn parhaana palkittiin Niilo Piiponniemi, joka toi ottelussa peräti viisi juoksua. Tämän lisäksi Niilo katkaisi todella taiturimaisesti vikkeline kinttuineen Vimpelin Mikko Rantalahden 3-jatkekumuran, joka näytti ensin vierivän vastustamattomasti kohti horisonttia.

– Hyvä esitys oli meidän joukkueelta kokonaisuutena. Hyvin tehtiin tilanteita ja isot pojat löi hyvin juoksuja, Niilo hymyili.

Loppuottelusarja jatkuu lauantaina Vimpelin Saarikentällä 12.9. klo 14.30. Otteluun järjestetään fanibussi, jonka hinta on 20 € + ottelulippu. Lähtöaikataulu tarkentuu alkuviikosta. Ilmoittautumiset suoritetaan Inga Ärnforsille tekstiviestillä numeroon 040 7575522.

Huomasitko tätä?

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin erikoislaatuinen tilanne, jossa kolmannen palon synnyttyä tilanne uusittiin sen vuoksi, että tuomari oli ilmoittanut Jymyn joukkueelle hetkeä aikaisemmin väärän palomäärän. Näin kolmatta paloa ei syntynytkään ja tilanne pelattiin uudemman kerran lävitse, jonka myötä Jymy sai ensimmäisen jakson neljännen juoksun aikaiseksi.

Vastaavanlainen tilanne nähtiin tuomariston mukaan tänä kesänä aiemmin Koskenkorvan ja Vimpelin välisessä kamppailussa, jolloin Vimpeli hyötyi palojen väärästä ilmoitusmäärästä. Pelitilanne uusittiin myös tuolloin ja kolmannen palon sijasta Vimpelin Veto sai aikaiseksi vielä kolme lisäjuoksua.

Teksti: Antti Haapasalo
Kuva: Janne Kuronen