Hopeamitalit Sotkamoon

Joensuun Maila – Sotkamon Jymy 2-1 (0-2, 7-4, 3-1)

Ottelun tilastot

Neljäs loppuottelu päätti lopulta pesäpallokauden 2019. Joensuun Maila nousi voittoon supervuoroparissa ja vei mestaruuden toista vuotta putkeen. Ensinnäkin, onnittelut Joensuun Mailalle mestaruudesta. Olitte parempia. Tällä kertaa.

Kun aikaa peilaa taaksepäin, niin kahdeksantoista vuoden mitaliputki tuli tiensä päähän vuosi sitten. Tuon jälkeen Jymyssä otettiin murrosvaiheen viimeinen steppi. Tänä päivänä vuonna 2019 tuo uudistunut, sitkeytensä osoittanut joukkue palasi takaisin mitalikantaan.

Moni ei siihen alkukaudesta uskonut, mutta Jymy uskoi. Jokainen pelaaja kasvoi omassa roolissaan, omalla paikallaan. Valitettavasti tänä vuonna pudotuspeleissä oli yksi, juuri tuon verran parempi joukkue kuin tänään kentällä nähtiin. Jymyn joukkueen nestori, Roope Korhonen kertoi pelin jälkeen kuinka ylpeä hän on tuosta joukkueesta, joka oli sitkeä ja taisteli.

Siihen on hyvä ramata myös tulevaisuudessa. Kiitoksia tästä pesiskesästä ja -kaudesta kaikille Jymy-faneille. Eiköhän tuo mitalikin tuosta kirkastu, kun hetken antaa sen maustua.

Jymy oli lähimpänä katkaista JoMan pudotuspelien kotivoittoputken, mutta isäntien Aleksi Rautiaisen yksi täydellinen onnistuminen supervuorossa takasi toisen mestaruuden.

Kiitos.

Teksti: Olli Korhonen
Artikkelikuva: Jami Ivanoff