Hoppee ei oo häppee!

Vimpelin Veto – Sotkamon Jymy 2-0 (5-3, 1-0)

Vimpeli Suomen mestari voitoin 3-2

Ottelun tilastot

HUOMIO! Tämän otteluraportin alku on kirjoitettu fanikatsomon näkökulmasta.

Ensin huudettiin, sitten huudettiin lisää. Sitten laulettiin, sitten jännitettiin. Sitten yritettiin huutaa kahta kauheammin, sitten oltiin vähän aikaa hiljaa ja sitten kiitettiin.

Kun elää pesistä sydämellään, on hankala sanoa mitään muuta.

Vimpelin Veto voitti ratkaisevan viidennen pelin Saarikentällä ja katkaisi Sotkamon Jymyn viiden kullan putken, ollen näin Suomen mestari ensi kertaa sitten kesän 2010.

Ensimmäisen jakson suorituksista hattua on nostettava Perttu Ruuskalle, joka löi pallon kylmäpäisesti kahteen otteeseen kumuralyönnillä etumiehen yli Niilo Piiponniemelle asti juoksun arvoisesti. Kun kyseessä on 15-vuotias miehenalku, ei suoritus ole millään muotoa itsestäänselvyys.

Toisella jaksolla ei juoksuilla mässäilty, ainoan onnistuneen kotiutuksen esitti Janne Mäkelä määrämittaisella pussinpohjalyönnillään. Jymy oli saada tasoituksen toisessa vuorossa, mutta videotarkistuksen jälkeen juoksu hylättiin, kun tuomaristo totesi Roope Korhosen palaneen ykköselle, ennen kuin etenijä oli kotipiirin turvassa.

Vimpelin Veto on Suomen mestari ja Sotkamon Jymy saavutti hopeaa, joka on seuran seitsemästoista peräkkäinen mitali. Edellisen kerran Jymy on jäänyt mitalitta kesällä 1999.

Nyt vedetään henkeä ja käännetään sitten katse kohti kautta 2017!

Teksti: Antti Haapasalo
Kuva: Janne Kuronen