Huotarin KiPa Hiukkaan tiistaina: ”Kiteellä on hyvä draivi”

Sotkamon Jymy – Kiteen Pallo ti 28.6. klo 18

Pesäpalloilevassa Suomessa on puhuttu jo jonkin aikaa Kiteen Pallon hitaasta, mutta vääjämättömästä kuihtumisesta. Puheet moisesta eivät ole kuitenkaan käyneet toteen ja mikäli se kiteeläisjoukkueesta itsestään kiinni, ei moinen profetia tulekaan käymään toteen.

– Kiteellä on hyvä draivi menossa ja pitääkin olla, muuten ei voi pienen paikkakunnan joukkue olla elinvoimainen, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kehuu.

– He ovat treenanneet hyvin ja nuoria melko tuntemattomia pelaajia juniorivuosienkin osalta on noussut nyt kokoonpanoon, joten asioita on tehty oikein, Kuosmanen jatkaa.

Vielä talvikaudella pelaajapulan kanssa paininut Kiteen Pallo menetti täksi kaudeksi Toni Laakson Kouvolan Pallonlyöjiin, mutta tulijapuolella Kiteen Pallon joukkueessa on kaikkien aikojen lyöjäkuningas, aivoinfarktin jälkeen paluun kentille tehnyt Sami Joukainen (lyötyjä juoksuja nyt yhteensä 29 kappaletta). Joukkue taistelee tällä hetkellä pudotuspelipaikasta.

– Vieraskentällä Kitee on esittänyt varsin hyviä otteita Hyvinkäällä ja Vimpelissä, mutta peli on lopulta ratkennut yksittäisiin läpilyönteihin, Kuosmanen huomauttaa.

Kiteeläisten peliä johtaa Jymyn takavuosien lyöjätykki Mikko Huotari. Kuva: Niilo Hirvonen
Kiteeläisten peliä johtaa Jymyn takavuosien lyöjätykki Mikko Huotari. Kuva: Niilo Hirvonen

Yksi Kiteen ennakkoluulottoman alkukauden isoja tekijöitä on toista kauttaan Kiteellä peliä johtava Sotkamon Jymyn kasvatti Mikko Huotari.

– Huotarin Mikon toinen vuosi näkyy nyt Kiteen pelissä. Vuosi on kuitenkin valmennuksellisesti lyhyt aika. Joukkueen taktisuus pelata vastustajan yksittäisiä pelaajia vastaan näkyy nyt voimakkaasti, Kuosmanen analysoi.

Kiteen sijoitus on tällä hetkellä yhdeksäs, mutta kiharaisessa keskikastissa joukkueet ovat iskuetäisyyden päässä toisistaan. Alkaneella viikolla Jymy kohtaa Kiteen Pallon myös torstaina Kiteen Rantakentällä, jossa pohjois-karjalaiset ovatkin onnisteet kukistamaan niin Koskenkorvan Urheilijat kuin Kouvolan Pallonlyöjätkin.

Jymy kaipaa myös pistetilin lihotusta, sillä Vimpelin Veto on tällä hetkellä Jymyn edellä sarjataulukossa kahdeksan pisteen päässä, tosin yhden pelin enemmän pelanneena.

Sotkamon Jymy ja Kiteen Pallo kohtaavat Hiukan pesäpallostadionilla tiistaina 28.6. klo 18. Otteluisäntä Terrafame tarjoaa ottelutapahtumassa 1000 makkaraa paikalle tuleville. Portit aukeavat klo 17.

Tiesitkö tätä?

Kiteen Pallon superpesisjoukkue pelaa talvella salibandya miesten 2. divisioonassa, jossa he myös säilyttivät sarjapaikkansa menneen talven päätteeksi. Pesiskentillä vuosikausia etukenttien eliittiä ollut ja tänäkin kesänä Itä-Länteen valittu Sami Partanen teki sarjapaikan säilyttämisen varmistaneessa ottelussa peräti viisi maalia.

Teksti: Antti Haapasalo
Artkkelikuva: Janne Kuronen