Hurlumheitä Hyvinkäällä: ”En ole tällaisessa pesäpallopelissä ollut”


Hyvinkään Tahko – Sotkamon Jymy 2-1 (16-10, 1-10, 1-0)

Ottelun tilastot

Sunnuntain ottelu oli monella tavalla historiallinen. Ensinnäkin Jymyn ulkokenttään ei ole tätä aiemmin tehty koskaan jaksopelihistoriassa tehty kuuttatoista juoksua yhden jakson aikana ja toisekseen yksikään joukkue ei ole tätä ennen hävinnyt ottelua tehtyään 20 juoksua.

Kaiken kukkuraksi pelissä nähdyt juoksut eivät tulleet ulkopelin kustannuksella. Hengästyttävän hienoja läpilyöntejä nähtiin urakalla, joista etunenässä on mainittava Tahkon Teemu Nikkasen kiskaisut: vaarallinen vasurilyöjä pamautti ensimmäiseen jaksoon peräti kolme kunniajuoksua, kaikki 3-puolelta.

– En ole tällaisessa pesäpallopelissä ollut, jossa näin hienoja lyöntejä lyödään. Oli Tahkolta ihan järkyttävän kovaa lyöntipeliä, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen päivitteli.

– En tiennyt yhtään mitä tuossa pitäisi tehdä. Tauon jälkeen ruvettiin tolppaa ja puolikorkeata syöttämään kuin junnupelissä lyöjämiehille, Kuosmanen jatkoi.

Vaikka Jymy saikin tiivistettyä ulkopelinsä toiselle jaksolle ja tehtaili yksittäisillä lyönneillä peräti kymmenen kotiutusta, ei juoksuton supervuoro tuonut Jymylle toivottavaa lopputulosta. Tasoittavallan Tahko sai rakennettua ajolähdön Ville Kerolle, jonka illan viides lyöty juoksu sinetöi pelin lopputuloksen kotiyleisölle mieleiseksi. 2-saumaan suunnatusta lyönnistä Jymy ei saanut yritettyä edes paloa kotipesään.

Ensimmäisellä jaksolla upealla 2-luukkupuhkaisulla kunnarin kiertänyt Roope Korhonenkin hämmästeli pelin kulkua.

– Molemmilla jaksoilla saadaan kaksinumeroiset luvut ja hävitään silti, onhan se aika ihmeellistä. Pelataan kuitenkin Sotkamon Jymyssä, Roope hymähti.

Jymyn kausi jatkuu lauantaina 21.5. Oulun Raksilassa Lippoa vastaan. Pelin alkamisaikaa on muutettu: ottelu alkaa nyt klo 13.

Tiesitkö tätä?

Jymy on pääsarjahistoriassa päästänyt viisi kertaa vähintään 20 juoksua. Viimeisin ja suurin häviö tapahtui 30. heinäkuuta 1986 ottelussa Jyväskylän Kiri – Sotkamon Jymy. Peli päättyi tuolloin 29-6. Kiri teki kyseisessä ottelussa tauon jälkeen 20 juoksua.

Teksti: Antti Haapasalo (Twitter: @anaHaapasalo)
Kuva: Janne Kuronen (Twitter: @JanneKuronen)