Iiro Haimi Jymyn pelinjohtajaksi

Iiro Haimi johtaa Jymyn peliä kaudet 2024-25. Pelinjohtajasopimus pitää sisällään myös kaksi optiovuotta.

Neljä edellistä kautta Kouvolan Pallonlyöjien pelinjohtajana toiminut Iiro Haimi siirtyy Jymyn pelinjohtajaksi kaksivuotisella sopimuksella. Kahden vuoden lisäksi Haimi ja Jymy ovat sopineet kahdesta optiovuodesta. Haimi saavutti Pallonlyöjien kanssa kaksi kertaa SM-hopeaa ja toimi ennen KPL-pestiä myös Hyvinkään Tahkon pelinjohtajana.

Muutaman viikon ajan perheineen Sotkamossa asunut Haimi odottaa tulevaa innostunein mielin.

– Uusi ympäristö, uudet haasteet ja ihmiset tuo totta kai virtaa tekemiseen. Loistofiiliksillä eteenpäin ja onneksi tässä on päässyt sopivasti jo asettumaan aloille ja tutustumaan tulevaan toimintaympäristöön.

Syyskuun aikana Haimi on ennättänyt tutustua uusiin ihmisiin, Sotkamoon ja Vuokatin vaarajonon lenkkipolkuihin. Sen lisäksi uusi pelinjohtaja on aloittanut tulevan harjoituskauden suunnittelut. Näiden ohella Haimi sai seurata Jymyn otteita pudotuspeleissä niin ammatillisesta näkökulmasta kuin myös urheiluviihteen perspektiivistä penkkiurheilijana.

– Harjoitusohjelmat alkavat olla valmiit vuodenvaihteeseen saakka, että kyllä me hyvin nopeasti, muutaman viikon sisällä otetaan tulevan kauden joukkue kokoon ja käydään tulevat askelmerkit läpi.

Myös TalviSuperpesis tuo oman mausteensa tulevaan harjoituskauteen, kun pelejä tullaan pelaamaan jo joulukuusta alkaen. Pelinjohtajana Haimi peräänkuuluttaa isoa työmäärää.

– Perusperiaate on se, että ison työmäärän kautta lähdetään rakentamaan tulevaa. Joukkueen kanssa yhdessä sovittuja suuntaviivoja eteenpäin viemällä saadaan varmasti homma parhaiten liikkeelle.

– Pyrin tuomaan oman, vuorovaikutuksellisen ja avoimen persoonani täysillä mukaan toimintaan, Haimi jatkaa.

Julkaisemme sopimuksia ensi viikon alkupuolella. Alla Sotkamon Jymyn tämänhetkinen sopimustilanne:

2024
Roope Korhonen (s. -81)
Jere Vikström (s. -93)
Hannes Pekkinen (s. -98)
Elmeri Purmonen (s. -01)
Aapo Komulainen (s. -03)
Iivari Vihanto (s. -03)
Aleksanteri Huotari (s. -03)
Kasperi Vehkaoja (s. -05)

2025

Jussi Korhonen (s. -97)
Juho Keinänen (s. -99)
Kalle Kuosmanen (s. -01)
Jere Heikkinen (s. -03)
Valtteri Virtanen (s. -04)
Samuel Huotari (s. -07)

Katso Iiro Haimin haastattelu alta!