Iloista lyöntipeliä Koskenkorvalla

Koskenkorvan Urheilijat – Sotkamon Jymy 0-2 (2-4, 4-14)

Ottelun tilastot

Kovaa taakse keskelle oli päivän sana. Jymy onnistui uittamaan pallon kolme kertaa koppareiden välistä maisemaan voitokkaassa vieraskamppailussa Koskenkorvan Urheilijoita vastaan. Kaksi näistä kentän halkaisuista päättyi lopulta kunnarijuhlintaan ja molemmat iskut lähtivät Kosti Rautiaisen mailasta.

Kostille peli oli pääsarjauralla toinen, jossa hän onnistui lyömään yhteen peliin kaksi kunnaria. Edellisen kerran vastaava tapahtui Seinäjoella 2014, jolloin kunnarit syntyivät peräti samassa sisävuorossa.

– Aina kun olen lyönyt kaksi kunnaria pelissä, ollaan pysähdytty Lapuan Shellillä, mutta aina kun ollaan pysähdytty Lapuan Shellillä, en ole lyönyt kahta kunnaria, Kosti pyöritteli suorastaan filosofisesti.

– Näitä sattuu niin harvoin, että kyllä tämä hyvältä tuntuu, hän jatkoi.

Hymy oli joukkueella herkässä Kostin toisen kunnarin jälkeen.
Hymy oli joukkueella herkässä Kostin toisen kunnarin jälkeen.

Toisen jakson murskalukemat eivät kertoneet pelistä koko kuvaa, sillä Kossu nousi toisella jaksolla jopa johtoasemaan ja pitikin jöötä kahden vuoroparin ajan, kunnes kolmannessa ja neljännessä vuoroparissa alkoi tapahtua. Takaa läpi löivät Kostin lisäksi myös Roope Korhonen (5 lyötyä) ja Toni Kohonen (4 lyötyä), jonka mailasta syntyi myös kolme Jymyn neljästä ensimmäisen jakson juoksusta.

– Meillä oli ilman muuta tavotteena, että keskelle taakse lyödään. Loppu vähän repesi, Kossu pelasi kyllä hyvin, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kertasi.

Parannettavaa Kuosmasen mukaan silti jäi voitosta ja juoksuiloittelusta huolimatta.

– Semmosia pieniä asioita, mitkä katsomoon ei näy, me suoritetaan huonosti. Ne ei ole taitokysymyksiä, vaan asennekysymyksiä. Sen ymmärrän kyllä, jos lyönnit ei onnistu tai palloa ei saada kiinni. Vaatimustason pitää nousta, Kuosmanen ruoti.

Seuraavan kerran Jymy pelaa tänä sunnuntaina 10.7. kotikentällään Hiukassa klo 15 Pattijoen Urheilijoita vastaan. Lehdistötilaisuutta ei tällä kertaa saatu taltioitua teknisten ongelmien vuoksi.

Teksti ja kuvat: Antti Haapasalo