Iloista peliä Hippoksella – kotiinviemisiksi kolme pistettä

Sotkamon Jymy kasvatti peräkkäisten voittojen sarjan kolmeen, kun Jyväskylän Kiri kaatui Jyväskylässä suoraan jaksoin 2-0 (8-2, 8-2). Iloista kolmen pisteen voiton lisäksi oli Jymyn sisäpeli, joka parin aiemman nihkeän kamppailun jälkeen löysi oikeille raiteille. Kunnareita pelissä nähtiin peräti neljä, kaksi kummaltakin joukkueelta.

Kiri Jymyn rumputulen kohteena

Jymy ei ollut armelias isännille ja aloitti ensimmäisen jakson tyrmäävästi. Kahden ensimmäisen vuoroparin jälkeen tilanne oli vierailijoille jo 7-1. Mukaan mahtui taitavien välilyöntien lisäksi myös kaksi kunnaria. Ensin Mikko Korhonen yllätti kumurallaan takakentän ensimmäisessä vuorossa kunnarin arvoisesti Kosti Rautiaisen kipittäessä kotiin. Seuraavassa vuorossa asialla oli Jani Komulainen, joka yllätti niin ikään takakentän juosten kunnarin, kotiin tuli tällä kertaa Niilo.

Kotijoukkuekaan ei jäänyt ilman kunniajuoksuja, kun Eetu Karhulahden pystymailalyönti karkasi viimeisessä vuorossa kakkospuolelta maisemaan pesien ollessa tyhjinä. Kiri sai kuitenkin vain yhden lisäjuoksun tämän lisäksi ja jakso päättyi 8-2.

– Pelattiin tuossa muutama nihkeä peli ja vaikka olemme saaneet tilanteita, emme ole saaneet kotiutettua. Antoi kaveri sitten räpylästä tai ei, oli siellä mukana myös hyviä lyöntejä ja saatiin peliä auki. Ketsuppipullo osaltaan poksahti tänään, Jymyn Roope Korhonen makustelee.

Jani väläyttelee pepsodenttia. Kauaksi ei jäädä Hangon keksistä!

Kiri ei riittänyt

Toinen jakso seurasi samaa käsikirjoitusta, tosin Jymyn osalta ilman kunnareita. Nyt oli Roope Korhosen vuoro osoittaa se, kuinka kuivaa ruuti oikein on ja mies löikin kaiken kaikkiaan neljä juoksua, pokaten samalla ykköspalkinnon. Kiri sai yllätettyä Jymyn ulkokentän jälleen kunnarilla, tällä kertaa pallo painui takaa keskeltä läpi. Kunnarilyöjä Hautalan edessä oli kuitenkin tyhjä kenttä, jolloin tuloksena oli vain yksi juoksu. Kiri nousi juoksun päähän toisen tasoittavalla, mutta Sotkamon vahva jakson loppu lannisti jyväskyläläiset ja jakso päättyi 8-2.

– Jyväskylässä on aina haastava pelata, kun pomppu ei nouse, mutta se ei ole noussut muuallakaan tänä keväänä. Pelityyli oli tämän takia selkeä, olimme valmiita ja pelasimme riittävän hyvän ja ehjän pelin. Saimme tärkeät kolme pistettä ja peli meni myös eteenpäin, kertoo Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen tyytyväisenä.

Kirin pelinjohtaja Juhani Lehtimäki oli ottelun jälkeen vaisuna.

– Olimme todella huonoja tänään ja teimme valtavan määrän hölmöjä virheitä. Jos ei helpoista paikoista saada palloja kiinni ja kun Suomen ykkösjoukkue on vastassa niin kyllä he hakkaavat sitten palloa väliin, Lehtimäki tilittää.

Sotkamon pelit jatkuvat kotipelillä Pattijokea vastaan tiistaina 5.6. klo 18.

Ottelun tilastot

– AH