Immo ja Kosti Rautiainen tauolle pelikentiltä

Vuodesta 2005 (Kosti) ja 2007 (Immo) asti Sotkamon Jymyä Superpesiksessä edustaneet veljekset Immo ja Kosti Rautiainen ovat päättäneet jättäytyä pesiksestä sivuun määrittelemättömäksi ajaksi.

– Vaikka päätös pelaamattomuudesta on iso, tuntuu se tähän tilanteeseen täysin oikealta. Ainakin tältä erää ura Sotkamon Jymyssä päättyy, Immo Rautiainen kertoo.

Muihinkaan seuroihin suunta ei käy, vaan kurinalaisesti vuosikausia pesistä eläneet ja Oulussa tätä nykyä asuvat Tohmajärven Pompun kasvatit ottavat aidosti etäisyyttä pelihommista.

– Edelliset kymmenen vuotta olen elänyt paljon pesäpallon ehdoilla ja nyt tuntuu luontevalta antaa enemmän tilaa muillekin asioille. Rikkinäisyyden kehällä taiteilu on vaativaa ja pelaaminen sillä tasolla, millä haluaisi, tuntuu samalla tavalla jatkamalla vaikealta, Kosti Rautiainen pohtii.

SuperJymyn urheilutoimenjohtaja Mikko Kuosmanen ymmärtää veljesten päätöksen.

– Molemmilla kavereilla on ollut todella paljon loukkaantumisia viimeisten vuosien aikana ja kun molemmat haluavat antaa aina itsestään satasella kaiken irti, niin arvelinkin, että näin tässä saattaa käydä. Se on luonnollista, Kuosmanen harmittelee.

– Immo ja Kosti ovat viimeisen päälle joukkuepelaajia. Työntekemisen määrä ja nöyryys myös niissä asioissa, mitkä eivät katsomoon näy, ovat omaa luokkaansa. Ja kun seuran näkökulmasta katsoo, niin juniorit, kannattajat ja yhteistyökumppanit ovat aina otettu erinomaisesti huomioon ja edustustehtävät hoidettu niin hyvin kuin mahdollista. Haluan heitä siitä kiittää, Kuosmanen jatkaa.

Lue lisää: Menestyksen työmyyrät – Immo ja Kosti Rautiainen

Tilastot ja saavutukset

Immo Rautiainen

(s. 1.5.1987)

7 Suomen mestaruutta, 4 hopeaa, 1 pronssi
3 Itä-Länsi -ottelua

Ottelut: 282
Lyödyt: 12+174
Tuodut: 131
Kärkilyönnit: 656

Kosti Rautiainen

(s. 1.5.1987)

7 Suomen mestaruutta, 4 hopeaa, 2 pronssia
2 Itä-Länsi -ottelua

Ottelut: 319
Lyödyt: 11+227
Tuodut: 71
Kärkilyönnit: 612