Itä-Länsi -valinnat tehty – kuusi Jymyn pelaajaa miesten arvo-otteluun

Miesten ottelussa kirjoitetaan pesäpallohistoriaa, kun Sotkamon Toni Kohonen nousee nykyisellä kotikentällään kaikkien aikojen Itä-Länsi-pelaajien joukkoon. Vain lajin legendat Eino Kaakkolahti ja Mauri Pyhälahti ovat Kohosen ohella pelanneet 16 Itä-Länsi-ottelua. Kaikki kolme ovat omien aikakausiensa huippulukkareita. Kohonen ja Pyhälahti jakavat ennätyksen kahdeksalla vuoden lukkari -tittelillään, Kaakkolahdella valintoja on kuusi.

Toni Kohonen valittiin Idän joukkueeseen jälleen yleisön suosikkina.

Kokemusta Idän miesten joukkueessa edustavat myös 11. Itä-Länteensä valittu Sotkamon Jani Komulainen ja 10. Itä-Läntensä pelaava Kouvolan Sami Joukainen. Sen sijaan Kiteen Sami Partanen ei ole tällä kertaa mukana. Idän ensikertalaisia ovat Jyväskylän Kimmo Carlson, Joensuun Lauri Kivinen ja Sotkamon Immo Rautiainen.

Superpesiksen kesäkuun pelaajana palkittu Antti Hartikainen valittiin myös oikeutetusti miesten arvo-otteluun.

Miesten Lännen joukkueessa kokeneinta kaartia edustaa Vimpelin ykköskärki. Sami Haapakoskelle Itä-Länsi-komennus on yhdeksäs, Antti Kuusisto, Henri Puputti ja paluun kahden välivuoden jälkeen arvo-otteluun tekevä Jere Dahlström pelaavat kahdeksannen Itä-Läntensä. 10 Itä-Länsi-ottelua urallaan pelannutta Raahen Pertti Mäkelää ei tällä kertaa nähdä arvo-ottelussa.

Roope Korhoselle Itä-länsi -edustus tulee olemaan kahdeksas.

Dahlströmin lisäksi sekä Idän että Lännen miesten joukkueissa on muitakin mielenkiintoisia comeback-pelaajia. Sotkamon Jimi Heikkinen, Raahen Timo Kallio, Jyväskylän Hannu Kiukkonen, Hyvinkään Riku Rantanen ja Koskenkorvan Veli-Pekka Yli-Hirvelä olivat viimeksi mukana Helsingissä 2010. Kiteen Aleksi Rautiaiselle valinta on ensimmäinen sitten Kuopion arvo-ottelun 2009. Raahen Tuomas Jussila pelasi puolestaan edellisen kerran Itä-Lännessä kotikentällään 2008, kun silloinkin valitsijana ollut Kari Kuusiniemi yllätti nimeämällä ennakkoluulottomasti 19-vuotiaan tulevaisuuden tähden joukkueeseensa.

Sotkamon Jymy on vahvasti edustettuna myös A- Ja B-pojissa, sillä yhteensä peräti seitsemän Sotkamon Jymyn tulevaisuuden lupausta pelaa poikien arvo-otteluissa.

Tutustu valintoihin tarkemmin täältä.