Jani Komulainen jatkaa Jymyn kapteenina

Yksi ilmiselvistä kesän ennusmerkeistä on lumien sulamisen lisäksi Sotkamon Jymyn joukkueen kapteenivalinta, jonka suorittavat joukkueen pelaajat. Kapteenin vastuullisen roolin kantaa Jani Komulainen ja varakapteeneina toimivat Immo Rautiainen sekä Toni Kohonen. Kolmatta kautta Jymyn kapteenina toimiva Komulainen kokee valinnan suurena kunniana.

– Kyllähän tämä lämmittää mieltä, kun joukkueessa niin nuoret kuin vanhatkin pelaajat näkevät minun roolini tärkeänä, viime kaudella vuoden jokerina palkittu Komulainen pohtii.

– Kapteeni toimii ilman muuta tärkeänä linkkinä pelaajiston ja joukkueen johdon ja seurajohdon välillä, mutta tärkein tehtävä kapteenina toimiessa on ehdottomasti aistia joukkuetta ja sen tarpeita kauden eri vaiheissa. Toisten pelaajien kanssa käymme läpi lyöntiratkaisuja, kun taas toisille on hyvä antaa henkistä tukea ja tsemppiä. Näissä molemmissa tilanteissa on kapteenilla suuri rooli, Komulainen jatkaa.

Jani Komulainen on tehnyt hutunkeittojen voittamisesta taidetta. Tässä tappiolle jää Joensuun Mailan kapteeni Anssi Raitala.
Jani Komulainen kahmii muiden tilastomerkintöjen lisäksi myös hutunkeiton voittoja tulevallakin kaudella, tuttuun tapaansa.

Muiden kapteenille ominaisten tehtävien lisäksi vastuuksi Janille lankeaa tuttuun tapaan ottelun alussa miteltävä hutunkeitto, jossa voittanut joukkue saa valita joko aloittavan ulko- tai sisävuoron. Hutunkeitossa joukkueet ja varsinkin kapteenit käyvät ensi kertaa pelin aikana henkien taistoa, minkä myös Komulainen alleviivaa.

– Näen hutunkeiton peliä viitoittavana tapahtumana. Siinä ollaan ensimmäistä kertaa ottelussa mies miestä vastaan ja tällöin on myös mahdollisuus ottaa vastustajasta yliote. Hutunkeitto on lähestulkoon yhtä tärkeä kuin ensimmäinen suoritus mailan varressa, Jani kertoo.

Vaan minkä takia Janin ote mailasta on totuttu näkemään lähes poikkeuksetta hutunkeiton jälkeen päällimmäisenä? Mikä on lukuisten voittojen salaisuus?

– Kun keskittyy kunnolla ja antaa jo hutunkeitolle ajatusta, niin kyllä ne yleensä tulee myös voitettua. Ja totta kai kämmenen koon vaihtelulla pienen ja suuren välillä on myös tekemistä voiton kanssa, naurahtaa kapteeni salaperäisesti.

-AH