Jani Komulainen jatkaa Jymyn pelinjohtajana – Ville Kotro liittyy joukkueeseen

Edelliset neljä kautta Jymyn pelinjohtajana toiminut Jani Komulainen jatkaa Sotkamon Jymyn pelinjohtajana myös tulevalla kaudella. Syyskuussa valmennustiimiin liittynyt Jussi Haapakoski ottaa harteilleen ulkopelinjohtajan viitan. Ville Kotro liittyy Jymyn vahvuuteen 1-vuotisella pelaajasopimuksella. 

Uunituoreen jatkosopimuksen tehnyt Jani Komulainen on johtanut Jymyn peliä kaudesta 2018 alkaen. Viime kausi jätti paljon hampaankoloon.

– Kävimme yhdessä seurajohdon kanssa erittäin hyvän ja tulevaisuuteen suuntaavan kehitysprojektin useasta eri näkökulmasta. Jatkosopimus tehtiin keväällä, mutta jo alkuperäisessä suunnitelmassa oli tarkoitus tarkastella tilannetta kauden jälkeen rehellisesti ja avoimesti, Komulainen avaa kauden jälkeisiä tapahtumia.

Tulevan kauden valmennusjohdon muodostavat Komulainen, Jussi Haapakoski sekä Saku Komulainen. Aiemmista vuosista poiketen, kakkospelinjohtajaksi asettuva Haapakoski ottaa ison vastuun Jymyn ulkopelaamisesta.

– Yksi keskeinen tekijä tulevaisuuteen katsottaessa oli juuri valmennustiimin laajentaminen, uuden osaamisen sekä näkemyksen saaminen seuraan – joukkueen toimintaan. Olen erittäin tyytyväinen ja mielissäni siitä, että saatiin Jussin kaltainen kokenut sekä ammattitaitoinen osaaja mukaan tiimiin, Komulainen kehuu.

– Tämä on nyt ensimmäinen osa sitä, miten Jymyssä voidaan tehdä asioita uudella tavalla. Uskon, että voimme nousta kokonaisvaltaisesti uudelle tasolle ihan jokaisella osa-alueella, Komulainen jatkaa.

Pesäpallon lajivalmentajana Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa (VRUA) aloittanut Haapakoski on saanut tutustua uuteen toimintaympäristöön noin kuukauden ajan.

– Pesäpallontäyteinen arki on alkanut Kainuussa mukavasti. Olen saanut tutustua pala kerrallaan ihmisiin sekä toimintatapoihin. Nyt innokkain mielin sitä kohti, että päästään aloittamaan tekeminen myös superpesisjoukkueen kanssa.

Haapakosken vastuualueena Sotkamon Jymyssä on erityisesti ulkopelaaminen.

Paljon pesäpalloa elämässään nähnyt Haapakoski uskoo tuovansa Jymyyn oman mausteensa ja näkee myös, että vastuun hajauttaminen valmennusjohdossa poikii hyvään lopputulokseen. 

– Meillä on kaikilla nyt selkeät roolit ja omat vastuualueet. Yhteinen tavoite on päästä kehittämään ja toteuttamaan uutta, jymymäistä juttua. Siinä mielessä mahtava fiilis, kun saan olla mukana avaamassa tätä peliä.

Saku Komulainen toimii VRUA:n valmennuspäällikkönä sekä Jymyn superpesisjoukkueen fysiikka- ja videovalmentajana.

– Pelinjohtajan pesti on kehittyvässä lajissamme kasvanut todella suureksi, joten oli selvää, että vastuuta pitää pystyä jakamaan paremmin niinkuin muissakin joukkuelajeissa on tehty. Monissa pesäpalloseuroissa näin on jo ainakin paperilla tehty, mutta haluamme viedä tämän muutoksen paremmin käytäntöön ja vapauttaa sitä kautta ykköspelinjohtajan osaamista ja energiaa sisäpelin sekä kokonaisuuden johtamiseen, Superjymy Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen linjaa.

Konsta Kurikka raivaa tietään baseball-kentillä – Ville Kotro vahvistaa Jymyn ulkopeliä!

Sotkamon urheilulukiotaustainen Ville Kotro on Jymyn tuorein sopimuspelaaja. Polttolinjassa viihtyvä ulkopelin moniosaaja palaa takaisin Kainuuseen 1-vuotisella sopimuksella. 

– Lukioaikaan Sotkamossa minulle luotiin ne pohjat, miksi olen nyt tässä. Aiempi reissu kasvatti minusta urheilijan ja kouli superpesispelaajan, joten palaan erityisen hyvillä fiiliksillä takaisin Sotkamoon ja menestyksekkääseen seuraan, tänä vuonna 26 vuotta täyttänyt Kotro iloitsee.

Nuorena pesäpalloilijana ja lukiolaisena Kotro pääsi näkemään Jymyn tekemistä vierestä.

– Sain tuolloin seurata ja kokea myös läheltä, millä tavalla asioita Sotkamossa tehdään ja en voi kieltää, etteikö silloin jo olisi haaveillut siitä, että pääsisi joskus pelaamaan Jymyssä!

Ville Kotro pelasi viime kesänä Haminan Palloilijoiden väreissä.

Kaksi edellistä kautta Sotkamon Jymyssä pelannut Konsta Kurikka lähti raivaamaan kunnianhimoisesti omaa polkuaan baseball-kentillä. Tuo polku konkretisoituu päivä päivältä, minkä vuoksi myös Jymyssä reagoitiin pelaajamarkkinoilla.

– Halusimme vahvistaa ulkopeliä kokeneella ja laadukkaalla ulkopelaajalla. Kotro tuo joukkueeseen syvyyttä, mutta ennen kaikkea hän lisää joukkueen sisäisiä kilpailuasetelmia, Kuosmanen taustoittaa ja huomauttaa, että Manse PP osoitti viime kaudella laadukkaan reservin merkityksen pelikentillä.

Ulkopelin eri sektoreille on nyt mukavasti tunkua ja sisäistä kilpailua. Pelinjohtaja Komulainen näkee tilanteen herkullisena.

– Valmennusjohdolla on käsissään laaja ja laadukas materiaali. Meillä on hyvässä suhteessa kokeneempia pelaajia sekä tulevaisuuden tähtiä, jotka tulevat ottamaan seuraavan askeleen pelaajina jo talven aikana. Tästä joukosta löytyy se ydin, joka taistelee menestyksestä tulevana kesänä.

Omista nuorista ulkopelillisesti muun muassa Niko Tuikka haastaa etukenttää, Atte Kuosmanen ja Aleksanteri Huotari kilpailevat pelipaikoista polttolinjassa ja Oskari Lukkari kirittää Jymyn vahvistunutta koppariosastoa.

Sotkamon Jymyn tämänhetkinen sopimustilanne:

2022
Roope Korhonen (s. -81) optio 2023
Niilo Piiponniemi (s. -91) toistaiseksi
Joni Rytkönen (s. -93)
Ville Kotro (s. -95)
Riku Niemi (s. -97)
Oskari Lukkari (s. -99)
Kalle Kuosmanen (s. -01) optio 2023
Niko Tuikka (s. -02)
Atte Kuosmanen (s. -02)
Aapo Komulainen (s. -03)
Iivari Vihanto (s. -03)Aleksanteri Huotari (s. -03)

2023
Niko Korhonen (s. -92)
Lauri Rönkkö (s. -94)
Antti Kiiskinen (s. -97)
Jussi Korhonen (s. -97)
Juho Keinänen (s. -99)
Jere Heikkinen (s. -03)

Valmennustiimi 2022:

Pelinjohtaja: Jani Komulainen (sisäpeli ja kokonaisuus)
2. Pelinjohtaja: Jussi Haapakoski (ulkopeli ja lajivalmentaja)
Fysiikka- ja videovalmentaja: Saku Komulainen
Fysiikkavalmennus: Joni Rytkönen

Jussi Haapakoski saapui Kainuuseen syyskuussa ja jututimme miestä tuoreeltaan. Kuuntele videolta Haapakosken mietteet uusista kuvioista Kainuussa.

Kuvat: Janne Kuronen, Olli Korhonen & Ville Vuorinen