Jani Komulainen jatkaa uraansa

Sotkamon Jymy ja Jani Komulainen ovat tehneet vuoden mittaisen jatkosopimuksen, joka kattaa tulevan Superpesiskauden 2013. Komulainen oli kaudella 2012 Jymyn kapteeni ja johdatti joukkueen seurahistorian viidenteentoista mestaruuteen. Jatkaminen oli loppujen lopuksi 34-vuotiaalle Komulaiselle helppo päätös.

– Kyllähän tämän päätöksen avaimena oli edellisen syksyn syvä pohdinta. Se, mikä minut ajaa pelikentille, ei ole lähtenyt minnekään. Yhteinen tekeminen joukkueen kanssa ja matka kohti mestaruutta kiehtoo minua edelleen, valottaa Komulainen syitä jatkamiselle.

Totta tosiaan, kun puheeksi tulee seuraavan kauden tavoite, antaa yhdeksään otteeseen Suomen mestaruutta juhlinut Komulainen simppelin vastauksen.

– Mistään muusta kuin mestaruudesta ei pelata. Joukkueessa on tapahtunut pieniä, mutta silti suuria muutoksia, jotka ovat mielenkiintoisia, kuten vastuunanto nuorille pelaajille, Komulainen pohtii.

jani_juhlii_juoksua

Komulainen omaksui menneellä kaudella itselleen uuden, vaihtajajokerin roolin. Tämä osoittautui nappiratkaisuksi, sillä mies oli ratkaisupelaaja heti ensimmäisistä runkosarjaotteluista aina kolmanteen finaaliin asti, jossa hän vielä kaiken lisäksi ratkaisi ensimmäisen jakson kunnarilyönnillään. Komulainen palkittiin kauden päätteeksi Vuoden jokeri –palkinnolla, joka annettiin ensimmäistä kertaa vaihtolyönteihin erikoistuneelle jokeripelaajalle.

Viime kesän kokemus ruutupaita yllä helpottaakin Komulaisen mukaan valmistautumista tulevaan kauteen harjoittelun osalta.

– Nyt kun tietää mitä jokerina pelaaminen on, pystyy siihen valmistautumaan talvella paremmin kiinnittämällä harjoittelussa huomiota esimerkiksi tiettyihin lyöntiratkaisuihin.

– Tarvittaessa räpyläkin pysyy kädessä, pidän kyllä siitä huolen, Komulainen hymyilee.

Jani Komulainen

TILASTOT (RUNKOSARJA):

Ottelut: 360
Lyödyt: 36+217=253
Tuodut: 403
Kärkilyönnit: 2174

SAAVUTUKSIA (VALIKOITU):

9 Suomen mestaruutta
2 hopeaa
2 pronssia
Vuoden pesäpalloilija 2004 ja 2006
Vuoden lukkari 2006
Vuoden jokeri 2012
Kärkilyöntitilaston voittaja: 2004, 2005, 2006, 2007 ja 2008
11 Itä-Länttä

-AH