Jani Komulaiselle kutsu linnan juhliin

Sotkamon Jymyn miesten Superpesisjoukkueen viime kesän kapteeni Jani Komulainen on saanut kutsun itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Komulainen johdatti joukkueensa kolmanteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen ja voitti itse samalla ennätyksellisen kymmenennen mestaruuden pelaajana.

– Olihan se melkoinen yllätys, kun postilaatikossa oli presidentin kansliasta kirje. Ensin tuli hämmennys ja sen jälkeen ylpeys siitä, että pesäpalloa arvostetaan myös valtakunnan johdon tasolla. Tämä on suurenmoinen kunnia, Komulainen kertoo.

Pesäpalloilijalle osoitettu kutsu itsenäisyyspäivän vastaanotolle on harvinaista herkkua, mutta Komulainen ei ole onneksi kutsunsa kanssa yksin, sillä myös Naisten Superpesiksen mestaruusjoukkueesta Lapuan Virkiästä kutsun on saanut Sanna Luoma. Viime syksynä kutsun sai Jymyn joukkueesta menneenä kesänä seitsemännentoista Itä-Länsi –ottelunsa pelannut Toni Kohonen.

– Urheilun ja liikkumisen merkitys nyky-yhteiskunnassa korostuu ja sen hyödyt tunnistetaan. Pesis on hyvä kasvattaja nuorisolle ja se myös antaa hienoja tuntemuksia lajin parissa viihtyville ihmisille, Komulainen tuumii.

Onko tasavallan presidentti Sauli Niinistö siis pesisihmisiä?

– Tämän kutsunkin pohjalta uskon, että presidentti Niinistö on urheilumiehiä ja ymmärtää samalla myös pesiksen päälle, olenhan hänet kerran nähnyt myös pesiskatsomossa Nurmossa ennen presidenttiyttä, Komulainen vinkkaa.

Jani Komulainen on voittanut kärkilyöntitilaston viitenä kesänä, kaikki vielä peräkkäisinä.

Jani Komulainen on voittanut kärkilyöntitilaston viitenä kesänä, kaikki vielä peräkkäisinä.

Jani Komulainen

TTILASTOT (Runkosarja):

Ottelut: 397
Lyödyt: 40+250
Tuodut: 456
Kärkilyönnit: 2386

SAAVUTUKSET

10 kultaa
2 hopeaa
2 pronssia

Vuoden pesäpalloilija 2004, 2006
Vuoden lukkari 2006
Kärkilyöntitilaston voitto 2004, 2005, 2006, 2007, 2008
Vuoden jokeri 2012
Kautta aikain ensimmäisenä pelaajana 1000 pudotuspelien kärkilyöntiä

-AH