Jani Komulaisen ura saa jatkoa

Jani Komulainen, 2000-luvun yksi kenties menestyksekkäimmistä pesäpalloilijoista, on päättänyt jatkaa uraansa Sotkamon Jymyssä vuoden mittaisella sopimuksella.

Menneenä kautena Jymyn kapteenina toiminut Komulainen johdatti joukkueensa kolmanteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen ja saavutti samalla kautta aikain ensimmäisenä pelaajana kymmenennen mestaruuden. Pudotuspeleissä rikkoutui myös tuhannen pudotuspelikärkilyönnin raja ja kauden jälkeen Komulainen palkittiin pelaajien äänestämällä kultaisen mailan palkinnolla.

– Syksyllä huomasin että into kentälle ei kadonnut minnekään, joten henkinen päätös tuli jo puolitoista kuukautta sitten, Komulainen paljastaa.

Harjoittelu ei ole unohtunut aikaisempina viikkoina taka-alalle.

– Syksyn aikana olen käynyt treenaamassa 5-6 kertaa viikossa, joten tavoitteellinen harjoittelu on arkipäivää. Sopimuksen myötä tuo tavoite vain kirkastui, Komulainen iloitsee.

jani_käsipystyyn

”Säilyy ässä hihassa”

Tavoitteiksi ensi kautta ajatellen Komulainen asettaa Suomen mestaruuden, mutta sen lisäksi henkilökohtaisia tavoitteitakin löytyy.

– Aion olla jokeripaidassa vieläkin parempi ja monipuolisempi ja harjoittaa myös kotiuttamista. Ulkopelipaikkaa en lähde tavoittelemaan, mutta räpylähommat sujuvat tarvittaessa edelleenkin, kaudesta 2012 pääsääntöisesti jokerina toiminut Komulainen selventää.

Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhosen mukaan Komulainen on monelta kantilta katsottuna tärkeä osatekijä joukkueelle.

– Jani tuo joukkueeseen hyvin paljon sekä pelilliselle puolelle, mutta ennen kaikkea hän tuo myös joukkueeseen johtajuutta ja esimerkkiä. Meidän nuorempi kaarti ammentaa hänestä oppia ja Jani on sitä varmasti valmis antamaan, Korhonen näkee.

Kun monivuotinen kapteeni säilyy joukkueessa, niin se on pelinjohtajalle tärkeä palanen. Samalla säilyy ässä hihassa, kun on Janin kaltainen lyöjämies jokeripaidassa, hän jatkaa.

jani_yläfemma

Jani Komulainen

TILASTOT (Runkosarja):

Ottelut: 397
Lyödyt: 40+250
Tuodut: 456
Kärkilyönnit: 2386

SAAVUTUKSET:

10 kultaa
2 hopeaa
2 pronssia
Vuoden pesäpalloilija 2004, 2006
Vuoden lukkari 2006
Kärkilyöntitilaston voitto 2004, 2005, 2006, 2007, 2008
Vuoden jokeri 2012
Kautta aikain ensimmäisenä pelaajana (ja toistaiseksi ainoana) 1000 pudotuspelien kärkilyöntiä

-AH