Janne Hyvöselle jatkosopimus – Niina Sippola valmennustiimiin

Ensimmäisen leiriviikonlopun menneenä viikonloppuna viettänyt Sotkamon Jymy on vahvistanut joukkuettaan kahdella uudella sopimuksella. 2-kopparin paikalla kautensa mestaruuteen päättänyt Janne Hyvönen on tehnyt Jymyn kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Vuonna 1992 syntyneellä Hyvösellä on kokemusta Superpesiksen runkosarjasta neljän viimeisen kauden ajalta yhteensä 42:n ottelun verran.

Tämän lisäksi valmennustiimiin liittyi Niina Sippola. Sippola on toiminut kuuden vuoden ajan Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa pesäpallovalmentajana ja hän toimi myös seitsemän vuoden ajan Vuokatin Vedon naisten edustusjoukkueen valmentajana ja pelinjohtajana, joista kaudet 2013 ja 2014 vierähtivät naisten Superpesiksessä. Koulutukseltaan Sippola on liikuntatieteiden maisteri.

Niina Sippola Vedon viuhkan varressa kesällä 2014. Kuva: Kimmo Rauatmaa
Niina Sippola Vedon viuhkan varressa kesällä 2014. Kuva: Kimmo Rauatmaa

– Kun Mikko (Kuosmanen) kysyi minua mukaan, niin ajattelin, että tämä on huikea mahdollisuus mennä omalla valmennusuralla eteenpäin ja nähdä pesäpalloa terävimmällä huipulla, Sippola kertoo.

– Olen erittäin innostunut, kuin pieni lapsi jouluna. Leiriviikonloppu vain lisäsi innostusta ja nyt tuntuu siltä, että olen kotona.

Sippola vastasi jo avausviikonloppuna joukkueen testaamisesta.

– Testattiin hapenottoa, rasvoja ja liikkuvuuksia. Näin varmistetaan, että keho ottaa harjoitusta vastaan, sitten kun aletaan kovaa treenaamaan. Joukkue on keskimäärin kovemmassa fyysisessä kunnossa kuin vuosi sitten tähän aikaan, Sippola paljastaa.

Jymyn seuraava leiriviikonloppu on joulukuussa.

Teksti: Antti Haapasalo (Twitter: @anaHaapasalo)
Artikkelikuva: Janne Kuronen (Twitter: @JanneKuronen)