Jännittävä runkosarja huipentuu – Jymyllä tiukka tuplareissu

Miesten Superpesiksen runkosarja lähestyy loppuaan, kun kaikilla joukkueilla on jäljellä kahdesta kolmeen ottelua. Tilanne sijoitusten osalta on kauttaaltaan kutkuttava ja ratkaisuhetkiä eletään tulevan viikonlopun aikana.

Sotkamon Jymy kohtaa tänään torstaina vieraissa Kempeleen Kirin ja huomenna Seinäjoen JymyJussit. Tilanne runkosarjan kärkikahinoissa on niin ikään kutkuttava, sillä Jymy on sarjassa toisena kaksi pistettä Vimpelin Vedosta. Kolmantena majailee kuitenkin Kouvolan Pallonlyöjät, vain kahden pisteen päässä Jymystä, mutta yhden ottelun enemmän pelanneena.

Tilanne kärjessä on kutkuttava.

Jymy tarvitsee jäljellä olevista kolmesta ottelusta viisi pistettä, mikä tarkoittaa varmaa kotietua aina mahdollisiin välieriin saakka. Samalla kuitenkin Jymyllä on vielä mahdollisuus nousta myös koko runkosarjan voittoon, mikäli Veto menettää pisteitä jäljellä olevissa otteluissaan.

Toisaalta myöskään Pallonlyöjien tilanne ei ole vielä turvallinen, sillä yhden ottelun vähemmän pelannut Joensuun Maila vaanii kuuden pisteen päässä. Heillä on jäljellä myös keskinäinen kamppailu.

Kärkijoukkueiden runkosarjan otteluohjelma:

8. elokuuta:

Kempeleen Kiri – Sotkamon Jymy
Vimpelin Veto – Pattijoen Urheilijat

9. elokuuta:

Joensuun Maila – Kiteen Pallo
Seinäjoen JymyJussit – Sotkamon Jymy

11. elokuuta:

Vimpelin Veto – Siilinjärven Pesis
Kouvolan Pallonlyöjät – Joensuun Maila

13. elokuuta:

Sotkamon Jymy – Alajärven Ankkurit
Joensuun Maila – Siilinjärven Pesis
Kankaanpään Maila – Vimpelin Veto
Kouvolan Pallonlyöjät – Imatran Pallo-Veikot

Tilanteet kärjen osalta voi siis elää vielä voimakkaasti.

Edellisellä kerralla sinisellä laguunilla Niilo Piiponniemellä oli lentokeli.

Jymyllä tiukka rypistys!

Tänään Jymy kohtaa käytännössä pudotuspelimahdollisuudet hukanneen Kempeleen Kirin heidän kotikentällään. Paikallisvastustajan runkosarjan loppupuolisko on ollut mollivoittoinen ja pitkä tappioputki poiki lopulta myös potkuihin, kun alkukauden viuhkaa näyttänyt Antti Vihtkari teki tilaa särmikkäälle Petri Pulliaiselle.

Kiri on silti alati vaarallinen. Joukkueen rosterin lyöntivoima vetää vertaistaan mihin tahansa superpesisjoukkueen lyöntivoimaan, joten pallon osuessa keskimailaan on myös Jymyn ulkokenttä haasteiden edessä. Jymyn takatilannepelaaminen on kuitenkin ollut erinomaisella tasolla, mihin joukkue voi nojaten luottaa.

Tämänpäiväisen matsin jälkeen Jymy matkustaa yökuntiin Ylivieskaan. Huomenna Seinäjoella odottaa uusi koetinkivi, kun kuumaan lyöntivireeseen äityneen Jukka-Pekka Vainionpään JymyJussit isännöivät Jymyä kotikentällään.

Joni Rytkönen metsästää myös uransa ensimmäistä henkilökohtaista palkintoa ja on tällä hetkellä kiinni etenijäkuninkaan tittelissä.

JymyJussit on niin ikään varmistaneet pudotuspelipaikan, mutta sijoitukset ovat vielä epäselvät. Tällä hetkellä viidentenä majailevat seinäjokiset ovat yhden pisteen edellä Hyvinkään Tahkoa ja neljä pistettä edellä Pattijoen Urheilijoita, mutta he ovat kuitenkin pelanneet yhden pelin enemmän.

Runkosarjan ratkaisuhetket ovat käsillä, joten jännitettävää riittää jo ennen ensi viikon perjantaina alkavia pudotuspelejä.

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen