Jännitysnäytelmä venyi kotareihin – Jymy kimmersi otteluvoiton

Sotkamon Jymy – Koskenkorvan Urheilijat 2-1 (1-4, 5-3, 0-0, 3-2)

Ottelun tilastot

Miesten Superpesiksen pudotuspelit käynnistyivät sunnuntaiehtoona kautta maan. Sotkamon Jymy avasi oman urakkansa  Koskenkorvan Urheilijoita vastaan JymyHyvä-hyväntekeväisyysottelu. Ottelusta kehkeytyi lopulta aikamoinen jännitysnäytelmä!


Ottelupallo tuotiin kentälle rollaattoreiden Mersulla.

JymyHyvä-hyväntekeväisyysottelun kohteena olivat kainuulaiset syöpäpotilaat, joille lahjoitussummalla hankitaan Kainuun keskussairaalan syöpäpoliklinikalle sähköisesti säädeltäviä hoitotuoleja parantamaan potilaiden hoito-oloja.

Totutusti lapsetkin saivat tehdä hyvää heittämällä pehmolelunsa kentälle Jymyn tehdessä ensimmäisen juoksunsa. Nämä pehmolelut MLL kierrättää eteenpäin kainuulaisille lapsiperheille. Lahjoitussumma on komeat 4000 €!


Lahjoituksen vastaanotti syöpäpoliklinikan osastonhoitaja Tarja Suomalainen. Shekkiä luovuttamassa JymyNallet sekä SuperJymy Oy:n puolesta Mikko Kuosmanen ja Kaisa Schroderus.

Vierailijat olivat vahvoja avausjaksolla ja löivät vähäisistä takatilanteista tehokkaasti juoksuja painavilla kuppereillaan. 3-tilanteet kirjattiin ensimmäisellä jaksolla tasan 6-6, mutta Jymyn kotiutuslyönneistä puuttui paras terä.

Toiselle jaksolle tuli sisuuntunut kotijoukkue, joka nappasi itselleen kahden juoksun karkumatkan heti jakson alkuun. Vahva ulkopeli piti vierailijoiden yritykset aisoissa ja lopulta kahden viimeisen sisävuoron kolme juoksua takasivat jaksovoiton lukemin 5-3.

Supervuoroparissa Jymy nollasi Koskenkorvan yritykset, mutta ei onnistunut omalla tasoittavallaan löytämään ratkaisun avaimia otteluvoittoon. Kotiutuslyöntikilpailussa Markus Hallasuon painava kumura napsahti keskelle takarajaa, josta syntyi kaksi juoksua. 

Jymyn sisävuoro alkoi vahvasti, kun sekä Toni Kohonen että Roope Korhonen onnistuivat kotiutuksissaan. Neljännessä parissa Antti Korhonen tykitti vastustamattoman moukarin väliin ja kiinnitti Jymylle ottelusarjan ensimmäisen otteluvoiton!


Roope Korhonen löi tänään kolme tikkiä.

– Ensimmäisellä jaksolla sisäpeliin ei saatu jatkuvuutta ja kotiutuksissa oli petraamisen varaa. Kyllä se kuitenkin jotain osoittaa, miten lopulta käännettiin koko ottelu itsellemme heikon avausjakson jälkeen, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen kommentoi.

Puolivälieräsarja jatkuu tiistaina Ilmajoella.

– Uskon, että tämän avauksen jälkeen pelaaminen vapautuu ja rentoutuu. Koskenkorva ei ole helppo paikka vierailla ja joudutaan kyllä pelaamaan erittäin hyvä peli, että siellä voitetaan, Komulainen summasi.

Ottelun lehdistötilaisuus alla:

Kuvat ja teksti: Olli Korhonen