Jere Vikströmille vuoden jatkosopimus

Sotkamon Jymy ja Jere Vikström ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Sotkamon Jymyn oma kasvatti ja kesän 2017 etenijäkuningas otti kuluneen kauden jälkeen aikaa ajatuksilleen ennen jatkosopimuksen allekirjoittamista. Pian 25 vuotta täyttävä Vikström kääntää katseitaan tulevaan jo innokkain mielin.

– Paljon on ehtinyt mennyttä harjoitus- ja kilpailukautta analysoida niin joukkueen kuin henkilökohtaisesta näkövinkkelistä. Näiden ajatusten summana näki paljon keskeneräisyyttä, mitä haluaa olla kehittämässä ja viemässä maaliin yhdessä joukkueena, Vikström summaa.

Opiskelujaan tällä hetkellä Jyväskylän yliopistossa liikuntabiologian puolella toteuttava etenijämies uskoo, että uusiutunut joukkue tuo positiivisia väreitä kaikille.

– Innolla tässä touhutaan jo tulevan eteen. Uskon, että positiivisia juttuja on tulossa niin seuralle, pelaajille kuin myös faneille.

– Tietysti vähän jo jännittää, että joko yhdeksän vuoden jälkeen pääsen nousemaan treenien alkufutiksissa vakituisesti vanhusten puolelle, Vikström naurahtaa.

Arki ja harjoittelu tulee muuttamaan hieman muotoaan tulevan talven aikana, tästä pitää huolta opiskelut juuri Jyväskylän yliopistossa. Aiempina talvina Vikström on yhdistänyt opiskelun, työn ja harjoittelun. Nyt mennään opiskelu ja harjoittelu edellä.

– Aikaisempiin talviin nähden harjoittelu tavallaan helpottuu, kun kokonaiskuormitus muista asioista vähenee. Tietysti joukkueharjoituksiin ei talvisaikaan pääse osallistumaan samalla tavalla mitä edellisinä talvina, mutta onneksi täällä (Jyväskylässä) on kansallispelin edustajia, joiden kanssa pääsee vääntämään lajiharjoituksia. Aamut sekä illat harjoitellaan ja päivät käydään koulua.


Jere Vikströmin nopeat jalat tunnetaan pelikentillä.

Valmennusjohdossa jatkopäätös otettiin vastaan ilolla.

– Jere tuo etenemisvoimaa sisäpeliin ja ennen kaikkea monipuolisen ulkopeliosaamisen myötä paljon erilaisia mahdollisuuksia. Viime kaudella Jere otti isoja harppauksia niin pystymaila- kuin peruslyönneissä, mistä on hyvä jatkaa eteenpäin, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen kertoo.

Vikströmin sopimuksen myötä joukkueessa on nyt 15 sopimuspelaajaa, jonka lisäksi Sotkamon Jymyn ykköspesisjoukkueessa on 21 sopimuspelaajaa. Joukkueharjoitukset alkoivatkin lokakuun ensimmäiusenä päivänä. Laaja pelaajarinki miellyttää pelinjohtaja Komulaista.

– Tuo nippu on nyt valmis tekemään pitkän päivätyön sen eteen, että ensi kesänä on mahdollisuus menestyä.

Kuvat ja teksti: Olli Korhonen