Joensuu Jymyä vahvempi Mehtimäellä

Sotkamon Jymy koki kauden kolmannen tappionsa ja toisen peräjälkeen, kun Joensuun Maila oli sitä parempi Joensuussa jaksoin 2-0 (5-3, 5-3). Pohjois-Karjalaiset voittoon siivittivät lyöjäjokerit Sami Joukainen ja Juha Niemi, jotka löivät joukkueelleen yhteensä 6 juoksua.

Joensuun pelinjohtaja Janne Vuorinen oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa otteisiin, olihan tämä jo toinen kolmen pisteen potti peräkkäin, edellinen tuli viime kesän hopeamitalisti Vimpelin Vedosta.

– Tuon edellisen pelin jälkeen meillä varmasti itseluottamus nousi siinä ja tänäänkin oli hyvä ja ehjä peli, Joensuun pelinjohtaja Janne Vuorinen iloitsi.

– Nyt nollataan tämä ja lähdetään sunnuntaina Sotkamoon. Siellä tulee varmasti taas erittäin kova peli, hän jatkoi, viitaten sunnuntaina klo 17 Hiukan pesäpallostadionilla pelattavaan revansikierroksen otteluun.

Joensuu pääsi ensimmäisellä jaksolla karkumatkalle toisessa vuorossa Henri Litmasen lyöntivuorolla. Litmanen (palkittiin joukkueensa parhaana) vaihtoi näpyllä ensin takapesät täyteen ja tämän jälkeen kakkosrajaan suunnattu lyönti karkasi Jymyn ulkokentältä kunnarin arvoisesti läpi. Kun Sami Joukainen pari ajolähtöä myöhemmin onnistui täräyttämään 2-pesän päältä juoksun, oli tilanne yhtäkkiä 4-0.

Jymy pääsi Roope Korhosen ja Toni Kohosen lyönneillä kolmannessa vuorossa kahden juoksun päähän, mutta Juha Niemen 3-puolelle suuntautuneen lyönnin luotua yhden juoksun lisää ja Jymyn vastauksen jäädessä vain yhteen lisäkavennukseen, merkattiin jakso Joensuun voitoksi.

Niko Korhonen palkittiin joukkueensa ykköspalkittuna. Niko purki ykköstilannetta täydellisesti tehoilla 5/5.
Niko Korhonen palkittiin joukkueensa ykköspalkittuna. Niko purki ykköstilannetta täydellisesti tehoilla 5/5.

Tilanteet Jymyllä vähissä

Toinen jakso jatkoi samoilla laduilla. Kahden vuoroparin jälkeen tilanne oli kotijoukkueen eduksi 2-1, kunnes kolmannen vuoroparin aloittavalla tapahtui erikoinen tilanne, joka nosti Jymyn peliin mukaan.

2-tilanteessa Roope Korhonen pudotti näpyn etukenttään ja kolmospesälle viilettänyttä Niilo Piiponniemeä polttaa yrittänyt tappoheitto lensi reilusti 3-pesän ohitse Mehtimäen metsikköön.

Niilo jatkoi juoksuaan suoraan kotiin, mutta tilanteen velloessa Roope aprikoi edelleen kakkospesällä, josko uskaltaa eteenpäin vielä yhden pesänvälin. Lopulta Roope uskaltautui 3-pesälle, mutta Joensuun koppari Jonne Kemppainen haroi edelleen pusikkoa pallon toivossa.

Korhonen päätti lopulta yrittää vielä kotiin ja samassa pallon löytänyt Kemppainen heitti pelivälineen pöpeliköstä kohti kotipesää, joskin hänen epäonnekseen liian korkealla kaarella, jolloin Roope ehti kotipesään; tilanne oli yhtäkkiä Jymylle 3-2.

Joensuu onnistui kuitenkin viimeisen tasoittavalla vielä kolmessa lisäjuoksussa (Joukainen näpäyksellä ja Niemi 3-pesän päälle suuntautuneella puhkaisulla), jolloin koko ottelu päättyi Mailan voittoon jaksoin 2-0.

Jymy kompastui lopulta pelissään vähäiseen 3-tilannemäärään. Jymyllä niitä oli 10, Joensuulla taas 20.

– Tunnetila oli hyvä, mutta se ei kääntynyt meillä hyviin pelisuorituksiin kentällä. Kun sisäpeliä peilaa, niin kymmenen tehtyä tilannetta, ei siinä homma aivan ole rullannut, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen harmitteli.

Jymyllä on mahdollisuus revanssiin heti sunnuntaina kotikentällä Hiukan pesäpallostadionilla. Tuo peli alkaa klo 17. Tervetuloa kannustamaan Jymy voittoon!

Ottelun tilastot

Katso ja kuuntele lisää kommentteja pelinjohtajilta ja ykköspalkituilta alla olevasta lehdistötilaisuusvideosta!

-AH