Joensuu vei pisteet kesän ennätysyleisön edessä

Sotkamon Jymy – Joensuun Maila 0-2 (3-6, 3-4)

Ottelun tilastot

Helteinen torstai-ilta, kärkikamppailu Sotkamon Jymyn ja Joensuun Mailan välillä. Ennakkoon siinä on kaikki tarpeellinen, mitä hieno urheilutapahtuma kaipaa. Sotkamon Jymyllä oli eittämättä kalavelkoja maksettavana. Vielä ei kuitenkaan ollut maksun aika. Hiukassa ottelua todisti kesän ennätysyleisö, mutta valitettavasti ottelua varjosti myös loukkaantumiset.

Avausjaksolla Joensuu avasi pelin lyömällä valitsemallaan aloittavalla kaksi juoksua. Jymy tuli tasoittavallaan tasoihin, mutta neljännen aloittavalla Henri Litmasen 3-rajaan suuntautunut tillikka karkasi aina Hiukan puolelle saakka. Juha Puhtimäen kotiuttaessa Litmasen, oli takaa-ajomatka turhan iso tasoittavallaan kertaalleen onnistuneille sotkamolaisille. Joensuu vei ensimmäisen jakson lukemin 6-3.

Jymy koki neljännessä vuorossa ikävän takaiskun, kun Niilo Piiponniemi joutui jättämään pelin kesken.

– Joensuu oli tänään kentällä eittämättä parempi joukkue. Tällä hetkellä tietysti harmittaa loukkaantumiset, Sotkamon pelinjohtaja Jani Komulainen summasi.


Keli suosi pesiksen ystäviä. Kärkitaistoa oli todistamassa Hiukan tämän kesän ennätysyleisö: 3122 katsojaa.

Toisella jaksolla tasainen vääntö jatkui ja Jymy taisteli tosissaan jakso voitosta, mutta kuten ensimmäiselläkin jaksolla – voittohaaveet kaatuivat läpilyöntiin. Kolmannen tasoittavalla Konsta Kettusen 2-jatkekumura karkasi mainosaitojen taakse, tuloksena kunnari ja kaksi tavallista. Myös Antti Hartikaisen kesken toisen jakson menettänyt Jymy väänsi vielä pahasti alimiehisenä itsensä juoksun päähän. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan Joensuun Maila vie pisteet Hiukan kesän ennätysyleisön edessä.

– Rimpuiltiin vahvasti molemmilla jaksoilla mukana, mutta ei silti päästy pelissä missään vaiheessa niskan päälle. Vaihtotilanteet koitui kohtaloksi, eikä päästy rummuttamaan, Sotkamon Jymyn ykköspalkittu Roope Korhonen summasi.

Sotkamon Jymyn kausi jatkuu lauantaina Hyvinkäällä. Joukkue matkustaa Etelä-Suomeen jo perjantaina. Seuraava kotiottelu Hiukan stadionilla nähdään ensi viikon keskiviikkona, kun Kankaanpään Maila saapuu vieraaksi Hiukkaan.

– Kolme miestä on varmasti poissa, kun huomenna bussin nokka lähtee kohti Hyvinkäätä. Tässä on meille uusi haaste, mutta onneksi meillä on laadukkaita pelureita iso liuta, Komulainen käänsi katseita tulevaan.

Lehdistötilaisuus katsottavissa alta.

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen