Joensuu voitti välieräavauksen

Joensuun Maila – Sotkamon Jymy 2-0 (4-2, 3-2)

Joensuu johtaa ottelusarjaa voitoin 1-0. Kolmella voitolla loppuotteluihin.

Ottelun tilastot

Sateinen Mehtimäki sai syytä ilakointiin, kun kotijoukkue Joensuun Maila vei välieräsarjan avausottelun nimiinsä. Lukuisat virheet sävyttivät ottelua, mutta selittelyille ei jäänyt sijaa, sillä Joensuu käytti tärkeät hetket paremmin hyväkseen.

– Kyllä oli voiton paikka, mutta ei ollut ottajaksi. Heikkotasoinen peli molemmilta, joten varmasti molemmat tulevat parantamaan. Joensuu oli juuri tuon verran parempi tänään ja heidän kärkipelaajansa pystyivät suorittamaan paremmilla prosenteilla, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen sanaili.

Jymy johti toista jaksoa pitkään Markus Tuikan lyömän juoksun turvin, mutta kun moni sisävuoro jäi toisella jaksolla juoksuttomaksi, onnistui Joensuu lopulta Jymyn hienoisella avustuksella läimimään taululle 3-1 -johdon neljännessä vuoroparissa. Tasoittavan vuoron takaa-ajo jäi yhteen juoksuun ja kotijoukkueen otteluvoitto oli selviö.

– Räpylävirheitä tuli, mutta se näyttää vielä isommalta kun sisäpeli on heikompaa. 1-tilanteen vaihtoon pitää saada laatua, kuten varmasti saadaankin, Kuosmanen ynnäili.

Tasoituksen paikan Jymy saa päivän tauon jälkeen torstaina Hiukan pesäpallostadionilla klo 17 (huomioikaa alkamisaika!) alkavassa ottelussa. Tervetuloa kannustamaan Jymy voittoon, kuuleman mukaan Jymynallekin on saapumassa paikalle!

Teksti ja kuva: Antti Haapasalo