Joensuussa mahalasku – huomenna kasvojen pesun paikka!

Joensuun Maila — Sotkamon Jymy 2-0 (10-0, 3-0)

Ottelun tilastot

Sotkamon Jymyn vierasmatka taittui Joensuun Mailan vieraaksi Mehtimäelle ja samalla sotkamolaiset saivat myös ensikosketuksen uuteen stadioniin ja kenttäolosuhteisiin Joensuussa. Lopputulos oli kuitenkin kaukana siitä, mitä Mehtimäeltä lähdettiin hakemaan.

– Tänään kentällä oli vain yksi joukkue. Jostain syystä oltiin täysin vastaantulijoita, Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen puuskahti.

Joensuun Mailan hyvä ulkopeli teki Jymyn sisäpelistä todella tukkoista. Tähän Komulainen oli luonnollisesti tyytymätön.

– Meillä tippui hanskat siinä vaiheessa, kun sisäpeli ei pyörähtänytkään käyntiin.


Jymyn sisäpeli oli Joensuussa jopa harvinaisen nuhaista.

Ensimmäisellä jaksolla Joensuun Maila takoi kahden ensimmäisen sisävuoronsa aikana taululle 4-0 lukemat. Lopulta hyvien lyöntien ja ulkopelivirheiden myötä loppulukemat kirjattiin peräti 10-0. Edellisen kerran Jymy on hävinnyt jakson yhtä runsaslukuisesti vuonna 1996, kun Hyvinkään Tahko vei Jymyltä jakson Helsingin Kaisaniemessä juoksuin 11-0.

Toiselle jaksolle Jymy teki muutoksia kokoonpanoon, mutta sisäpelin osalta peli jatkoi yskähtelyä. Lopulta toinen jakso kirjattiin joensuulaisille 3-0 ja koko ottelu näin ollen puhtaasti 2-0.

Lehdistötilaisuus katsottavissa alta. (Huom. juttu jatkuu lehdistötilaisuuden jälkeen).

Huomenna kasvojen pesun paikka!

Kaikesta huolimatta pelit jatkuvat huomenna Hiukan pesäpallostadionilla. Jymyllä on jälleen mahdollisuus niin sarjapisteisiin kuin kasvojen pesuun, ja mikä olisikaan parempi paikka kuin kotiottelu hallitsevaa Suomen mestaria vastaan.

Vimpeli on vahva sisäpelijoukkue, mutta on päästänyt yllättävän paljon juoksuja myös omasta ulkokentästään. Komulainen uskoo, ettei latausta tarvitse tämänpäiväisen jälkeen kaukaa hakea.

– Tämä tappio Joensuussa herätti varmasti joukkueen taistelemaan!


Hiukassa nähdään 2010-luvun titaanien taisto ja varmasti uuden ilmeen Jymy. (Kuva: Janne Kuronen).

Vielä ehdit hankkia liput edullisemmin verkkokaupasta!

Liput pesäpallon el klassikoon ovat saatavilla edullisemmin puoleenyöhön saakka JymyKaupasta. Nappaa lippusi haltuun täältä ja tule kannustamaan Sotkamon Jymy voittoon!

Jymyn ja Vimpelin välinen ottelu alkaa poikkeuksellisesti klo 19!

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen