JoMa kaatui Hiukassa

Sotkamon Jymy aloitti välieräsarjan Joensuun Mailaa vastaan voitokkaasti, kun se vei ensimmäisen taiston nimiinsä kotikentällään jaksoin 1-0 (1-1, 7-3). Joensuun ennakkoluuloton taisto riitti tasatulokseen ensimmäisellä jaksolla ja hetkelliseen johtoasemaan toisella jaksolla, mutta lopulta läpilyönnit siivittivät kotijoukkueen voittoon 2218 katsojan edessä.

– Jymy löi hyviä lyöntejä eikä sitten tuo lopetus meillä mennyt toivotulla tavalla, ei sisä- eikä ulkopelissä, Eteläpää kertasi.

Ensimmäinen jakso ei juoksujen muodossa tarjonnut yleisölle makeaa mahan täydeltä, mutta Jymyn otteet miellyttivät kuitenkin kotiuttamisen takkuamista lukuun ottamatta pelinjohtaja Mikko Kuosmasta.

– Jos ensimmäistä jaksoa käy läpi, niin pelasimme erittäin hyvää peliä muutoin, paitsi kotiutuksen puolesta. Se oli erittäin miehekäs esitys, Kuosmanen kehui.

Sotkamon urheilulukion oppilaat ja opettajat marssivat nenäpäivätempauksen myötä koko komeudessaan kentälle ennen ottelun alkua.

Toisella jaksolla jaksolla Joensuu otti hetkellisesti kuskin paikan. Mikko Korhosen vietyä isännät ensin välilyönnillä johtoon, oli Hannu Kiukkosen vuoro nousta vierasjoukkueesta esiin. Miehen kiskaisu 2-jatkeelta ykköstilanteessa oli vastustamaton ja vieri tartania pitkin kohti stadionin takaporttia. Kunnarin ja tavallisen juoksun lisäksi seuraavasta tilanteesta syntynyt harhaheitto kotiutti Kiukkosen ja vei vierasjoukkueen jo 3-1-johtoon.

– Tiedostettiin tuo lyönti, mutta hyvälle lyönnille on aina tilaa. Kyllä jokainen varmaan tajusi millainen joukkue meillä on vastassa. On vaan erittäin kova joukkue, Kuosmanen huomautti.

Jymyn vastausta ei tarvinnut kauaa odottaa. Heti seuraavassa vuorossa Roope Korhosen kumura ajotilanteessa pomppasi Joensuun 3-koppari Joni Nousiaisen ylitse ja Niilo Piiponniemi ja Jani Komulainen kiisivät joukkueensa tasoihin. Tämän jälkeen Immo Rautiaisen ja Mikko Korhosen välilyönnit muuttivatkin hujauksessa tilanteeksi 5-3.

Lopullinen niitti tuli neljännessä vuoroparissa, kun Jani Komulaisen maanuoliainen karkasi ykköstilanteessa takaa läpi ja kunnariksi asti, jälleen Nousiaisen myötäavustuksella. Näin jakso päättyi lopulta Jymylle 7-3.

Sotkamon ykköspalkittu oli lukkari Toni Kohonen, jonka syöttötyöskentely oli vieraille myrkkyä. Tämän myönsi myös Joensuun pelinjohtaja Antti Eteläpää.

– Kentän kunkkuhan oli tuo vanha pelikaveri, Toni pelasi tosi hyvin lukkarina. Mietittäväksi jää nuo harvat takatilanteet, niissä hän oli vahvoilla tänään ja vei meidän kaarta kuin litran mittaa, Eteläpää tuskaili.

Joensuun Mailan kovuus ei yllättänyt Kohosta itseään.

– Neljä joukkuetta tässä jatkaa sarjaa ja siinä joukossa on neljä parasta joukkuetta. Kyllä tämä tiukka sarja tulee olemaan, niin kuin eka jakso näytti, Kohonen totesi.

Roope Korhosen läpilyönti herätti riemua kotijoukkueen pelaajistossa. Kuvassa oikealla Mikko Korhonen, joka löi ottelussa kaksi juoksua.

Sarjan seuraava ottelu pelataan torstaina Joensuussa klo 17.30. Tuo peli on kuunneltavissa radion ja netin kautta radio Kajaukselta. Seuraavan kerran Sotkamossa pelataan lauantaina 24.8. klo 15. Tuo peli on kolmas välieräkamppailu.