Juhlavuosi ryminällä käyntiin: Superpesis palaa Alajärvelle!

Pesäpallohistorian menestynein seura, kaikkien aikojen pesäpalloilija ja yksi legendaarisimmista pesäpallostadioneista. Upea tapa aloittaa pesäpalloilun 100-vuotisjuhlavuosi kotimaan kamaralla.

Sotkamon Jymy ja Imatran Pallo-Veikot lyövät alkutahdit 100-vuotisjuhlakaudelle Espanjan Fuengirolassa 24. huhtikuuta. Alunperin joukkueiden oli tarkoitus kohdata toistamiseen toukokuussa Helsingissä, mutta valitettavasti pääkaupungissa pelattavaa ottelua ei ole mahdollista toteuttaa tänä vuonna monista syistä johtuen. Joukkueet kohtaavat kuitenkin samaisena päivänä 12. toukokuuta legendaarisella Kitron pesäpallostadionilla Alajärvellä.

– Valitettavasti Helsingissä pelattavan kotiottelun ylle kohosi liian paljon harmaita pilviä ja kysymysmerkkejä, joita ei tässä ajassa saatu ratkaistua, Superjymy Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen kommentoi.

Vaihtoehtoinen ottelupaikka löytyi Alajärveltä.

– Alajärven kaupunki oli jo talvella esittänyt Sotkamon kunnan kautta toiveen saada Jymy pelaamaan legendaarisella Kitron pesäpallostadionilla. Nyt me viedään Superpesis takaisin perinteiseen pesispitäjään.

Pyyntö sattui sopivaan rakoon, sillä Jymyn oma kotipesä Sotkamon Hiukassa on toukokuussa vielä rakennusmiesten hallussa.

Alajärven kaupunki, Ankkurit, Jymy ja Pallo-Veikot haluavat rakentaa tapahtuman, jota muistellaan lämmöllä ja pitkään. Yhteistyökumppaneiden avustuksella katsojille tarjotaan ilmainen sisäänpääsy kotimaan kamaralla pelattavaan avausotteluun.

Päätös avausottelun järjestämisestä on otettu ilolla vastaan myös Alajärven kaupungintalolla.

– Erittäin hieno juttu ja uskon, että tapahtuma saa hyvän vastaanoton niin Alajärvellä kuin lähialueellakin. Pesäpallon juhlavuosi, tutut joukkueet ja pelaajat tuovat varmasti hyvän mausteen juhlakauden avausottelulle. Tavoitteena on ehdottomasti saada tupa täyteen, Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen tunnelmoi.

Kaupunginjohtaja näkee tapahtumassa monipuolisia synergiahyötyjä.

– Ankkureiden junioritoiminta on ollut viime vuosina ilahduttavasti nosteessa ja tuleva ottelu on varmasti omiaan lisäämään innostusta alueella. Laajemmasta näkökulmasta tapahtuma yhdistää niin seuroja, kuntia kuin yrityksiäkin.

Kajaanilaistaustaisen Koivusen sydäntä lämmittää, että synnyinseudun menestyksekäs pesäpallojoukkue tulee pelaamaan superpesisottelunsa Alajärvelle.

– Kyllä meillä on ajatuksena kutsua Sotkamon kunnanhallitus vierailulle kyseiseen otteluun. Olemme tästä jo Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläisen kanssa aiemmin puhuneet, toivottavasti saadaan heidät meidän vieraaksi. Pitää laittaa hihat heilumaan, Koivunen naurahtaa.

Herkullisen lisämausteen otteluun tuo se, että monen Jymyn mestaruuden takuumies, kaikkien aikojen pesäpalloilija Toni Kohonen pukeutuu huikean uransa viimeisellä kaudella Pallo-Veikkojen punanuttuun. Pallo-Veikkojen riveissä viilettää myös Alajärvellä pesisoppinsa saanut Sasu iivarinen ja joukkueen peliä johtaa niin ikään sinikeltaisissa väreissä kasvanut Jukka Mäkinen.

Superpesis palaa Kitron stadionille!

Ankkurit ottelutapahtuman moottorina!

Ottelutapahtuman Kitrolla järjestää Alajärven Ankkurit. Takavuosina menestystä niittänyt seura ottaa innolla vastaan järjestelyvastuut.

– Kun aihe nousi ajankohtaiseksi, niin ei meidän tarvinnut asiaa sen kummemmin pohtia. Erittäin mahtava juttu päästä järjestämään mielenkiintoista ottelutapahtumaa Kitrolla, Ankkureiden puheenjohtaja Tapio Kantokoski kommentoi ja korostaa, että tapahtumalla on erittäin positiivinen vaikutus myös lähialueelle.

– Huippupesisottelu Kitrolla antaa hyvän sysäyksen tulevaan juhlakauteen, niin yleisölle kuin yrityksillekin. Toivottavasti saadaan Kitro mahdollisimman täyteen ihmisiä.

Kantokoski lupaa, että ottelusta tulee varmasti ikimuistoinen.

– Kaksi maineikasta seuraa, mielenkiintoiset joukkueet ja yksilöt antavat varmasti vahvan lisämausteen. Me luvataan, että pesiskesä 2022 saa loistavan aloituksen Kitrolla ja siksi toivotankin jo tässä vaiheessa kaikki lämpimästi tervetulleiksi kokemaan ja aistimaan Superpesistä Kitrola pienen tauon jälkeen.

Ankkureiden edustusjoukkue valmistautuu paraikaa kolmanteen kauteensa Ykköspesiksessä. Keltasinisissä väreissä pelaavan seuran tavoitteena on, että Superpesistä pelataan Alajärvellä tulevaisuudessa oman seuran toimesta.

– Me rakennamme Ankkureissa tällä hetkellä kestävää pohjaa sille, että saamme oman joukkueen takaisin superpesiskartalle lähitulevaisuudessa. Tärkeimpinä seikkoina ovat talouden vakauttaminen, seuran taustojen vahvistaminen ja eritoten omien junioreiden pelaajapolun rakentaminen.

Sotkamon Jymy ja Imatran Pallo-Veikot Kitron pesäpallostadionilla 12. toukokuuta klo 18.