Juho Keinänen työskentelee OP Kevytyrittäjänä SuperParkissa – ”erinomainen tapa yhdistää työ ja huippu-urheilu!”

Kaupallinen yhteistyö OP Kevytyrittäjä -palvelun kanssa. OP Kevytyrittäjä -palvelun tarjoaa Pivo Wallet Oy, joka on osa OP Ryhmää.

Sotkamon Jymyn superpesisjoukkueen Juho Keinänen työskentelee huippu-urheilun ja pesäpallouran ohella Vuokatin SuperParkissa. Keinänen laskuttaa työnsä OP Kevytyrittäjänä, mikä antaa pelaajalle mahdollisuuden paitsi suunnitella omaa arkirytmiään, myös ansaita enemmän ja tehdä keikkaluontoisia töitä päätyön, eli pesäpallon ohessa.

Keinänen on erittäin tyytyväinen tämänhetkiseen työnkuvaan ja tapaan työskennellä.

– Hyvä puoli tässä on ehdottomasti se, että aukioloajat SuperParkissa mahdollistavat täysipäiväisen harjoittelun niin aamuin kuin illoin. Tietysti myös se edesauttaa, että pystyn sumplimaan työkuviot joukkueen harjoittelurytmin ja Talvisuperin mukaisesti niin, että joskus olen puistolla enemmän ja joskus vähemmän, Keinänen summaa.

OP Kevytyrittäjänä toimiminen puolestaan tuo Kenille myös selkeästi paremman ansaintalogiikan ja yrittämisen muut hyödyt.

– Urheilijan silmin kevytyrittäjänä toimimisesta minulle jää tietysti enemmän rahaa käteen, mikä on erittäin hyvä juttu ammattimaisen harjoittelun ja työntekemisen yhdistämisessä. Vaikka viikot täyttyvät töistä ja harjoittelusta, niin tämän myötä minulle jää myös enemmän vapaa-aikaa.

Superjymyssä koetaan tärkeäksi, että pelaajat opiskelevat tai tekevät töitä pelaamisen lisäksi. Nimenomaan pitkän harjoituskauden aikana.

 – Työt ja opiskelut tuovat sisältöä arkeen, jolloin urheilukaan ei täysin hallitse pelaajien elämää. Superjymyssä halutaan tukea pelaajien kokonaisvaltaista kehitystä huippupesäpalloilun rinnalla, mihin keskeisesti kuuluu opiskelu ja työura myös pesäpallouran jälkeistä elämää varten, Superjymyn toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen toteaa.

Juho Keinänen työskentelee toista vuotta putkeen SuperParkissa harjoituskauden aikana.

OP Kevytyrittäjien asiantuntijat esittelivät kevytyrittäjyyden toimintaa Jymyn superpesisjoukkueen pelaajille vuosi sitten. Tuolloin myös yrittäjäperheestä tulevan Keinäsen mielenkiinto kevytyrittäjyyteen heräsi.

– Tietoisuuden ja ymmärryksen myötä kevytyrittäjyyden aloittaminen oli varsin helppo päätös. Ennen kaikkea positiiviset puolet, kuten se, ettei minun OP Kevytyrittäjänä tarvitse stressata mistään ylimääräisistä paperitöistä, vaan ne hoidetaan minun puolesta.

– Kyllähän tämä on erinomainen tapa yhdistää työ ja huippu-urheilu, Keinänen jatkaa.

Keinänen työllistää itsensä tällä hetkelle OP Kevytyrittäjyyden kautta Vuokatin SuperParkissa, mutta näkee palvelun tukevan työntekemistä myös tulevaisuudessa.

– Minulla on vielä kosolti pelivuosia edessä, jonka aikana tulee varmasti tehtyä yhtä jos toista myös työrintamalla. Kevytyrittäjyys madaltaa myös työnantajien kynnystä palkata minut, ja toisaalta saan arvokasta työkokemusta peliuran jälkeiseenkin elämään.

Toista talvea SuperParkissa työskentelevä Keinänen viihtyy sisäaktiviteettipuiston palveluksessa.

– Liikunta ja liikkuminen on tietysti aina ollut osa minun elämääni, ja tällainen paikka, missä saan nähdä lasten, nuorten ja eritoten perheiden yhteistä iloa liikkumiseen ilahduttaa myös minua. SuperParkissa on mukava työtiimi, jonka kanssa on helppo pakertaa töitä.

Keinänen työskentelee SuperParkissa talven ajan. SuperParkin työntekijöinä nähdään myös muita Jymyn superpesisjoukkueen pelaajia talviharjoituskauden aikana. Voit tutustua OP Kevytyrittäjä -palveluun täällä!