Jussi Haapakoski ei jatka Jymyssä – ”Kainuu otti minut kyllä hienosti vastaan!”

Syksyllä 2021 Sotkamon Jymyn valmennustiimiin liittynyt Jussi Haapakoski ei jatka violettioransseissa. Haapakoski päätti kaksivuotisen elämänvaiheen Kainuussa Suomen mestaruuteen.

Kaksi vuotta sitten Sotkamoon saapunut Jussi Haapakoski odotti jännittynein mielin tulevaa mahdollisuutta toimia täysipäiväisenä valmentajana Sotkamon Jymyssä ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa lajivalmentajan pestissä. Tuolloin Haapakoski kuvasi tuntojaan näin: ”Koen, että tämä on myös minulle loistava mahdollisuus kehittää itseäni, kun pääsen mukaan näkemään ja kokemaan sotkamolaisen laadukkaan päivittäisen arjen.

Nyt kaksi vuotta myöhemmin Haapakoski poistuu Kainuusta paitsi Suomen mestarina, myös urheilukassin täydeltä uutta oppia mukanaan.

– Pari vuotta Sotkamossa avarsi silmiä arkeen uudella tavalla. Jymyn puolella siltä osin, miten lähellä itse peli oli sitä jokapäiväistä tekemistä. VRUA:n kautta sain varmasti kehitettyä omaa kokonaisvaltaista ajattelukulmaa pesäpalloon ja sen harjoitteluun.

Kahden vuoden aikana kokenut valmentaja sai tutustua myös Kainuuhun ja kainuulaisuuteen.

– Kainuu otti minut kyllä hienosti vastaan. Tuli äärettömän paljon uusia ystäviä niin lajin sisältä kuin sen ulkopuoleltakin. Niistä olen varsin iloinen näin uuden edessä.

Haapakosken ja Jymyn yhteinen matka huipentui viime viikonloppuna Suomen mestaruuteen. Ajanjakso oli hyvin kaksijakoinen, sillä ensimmäisenä vuonna kausi päättyi pettymykseen jo puolivälierissä.

– Käännettiin katseet tulevaan kuitenkin äärettömän nopeasti aika tarkalleen vuosi sitten. En varmasti ole ikinä käyttänyt aikaa niin paljon pesiksen syvimpiin asioihin kuin tässä tuli viimeisen vuoden aikana käytettyä joukkueen ja valmennustiimin kanssa.

– Eihän nyt hienompaa lopetusta tälle ajanjaksolle voi saada kuin päästä nostamaan Poikaa ja kylvettämään sitä Sapsojärvessä, Haapakoski fiilistelee.

Jussi Haapakoski toimi kaksivuotisen jakson Jymyn kakkospelinjohtajana.

Kaksi vuotta sitten täysin uuteen ympäristöön tullut pelinjohtaja näki ja koki sotkamolaisen pesäpalloyhteisön hyvin läheltä.

– Syvästi olen kiitollinen koko Jymy-yhteisölle ja pesäpalloilevalle Sotkamolle, että pääsin mukaan kokemaan tämän ympäristön ja sen toimintatavat. Ammattimaisin organisaatio, missä olen ikinä ollut tähän mennessä.

Sotkamon Jymy tiedottaa sopimustilanteista tulevien päivien ja alkuviikon aikana.