Jussi Haapakoski liittyy Jymyn valmennustiimiin!

Sotkamon Jymy vahvistaa valmennustiimiään kolme kautta Pattijoen Urheilijoiden pelinjohtajana toimineella Jussi Haapakoskella. Haapakoski saa vastuulleen myös lajivalmentajan tehtävät Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa.

Kainuuseen muuttava Jussi Haapakoski on tuttu näky miesten Superpesiksestä. Peräti kahdeksan kautta Vimpelin Vedon kakkospelinjohtajana toiminut ja sittemmin Pattijoelle siirtynyt Haapakoski saapuu Kainuuseen täynnä intoa. 

– Todella odottavainen, myös vähän jännittynyt tunne. Tavallaan tietää mihin on tullut, mutta sitten toisaalta kyllähän tähän tulevaan arkeen tulee sisältymään paljon uutta. Tämä on ehdottomasti hieno mahdollisuus, vastikään 44 vuotta täyttänyt Haapakoski tunnelmoi.

Haapakoski mietti kesällä jo tulevaisuuttaan pesäpallon parissa, kun puhelin soi ja luurin päässä oli Mikko Kuosmanen.

– Siinä hetki perheen kanssa asiasta keskusteltiin, mutta kyllä olin hyvin pian valmis tarttumaan pestiin. Koen, että tämä on myös minulle loistava mahdollisuus kehittää itseäni, kun pääsee mukaan näkemään ja kokemaan sen sotkamolaisen laadukkaan päivittäisen arjen.

– Tuon mukanani Sotkamoon ihmisläheisen tapani valmentaa ja uskon, että lajitietämykseni sekä kokemukseni kautta pystyn ammentamaan tekemiseen ja peliin hyviä tärppejä, Haapakoski jatkaa.

Haapakoski ottaa paikkansa myös lajivalmentajana Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa. Aisapareinaan hänellä on Manu Vartia ja Antti Kiiskinen sekä valmennuspäällikkönä toimiva Saku Komulainen.

– Tämä kombinaatio tuo pesäpallon täysipäiväisesti minun arkeeni ja henkilökohtaisesti se on minulle erittäin hieno mahdollisuus ja haastee. Odotan jo innolla, että arki täällä Kainuussa pesäpallon tiimoilta alkaa.

Superjymy Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen kertoo, että Haapakosken hankkiminen valmennusjohtoon on osa monivuotista suunnitelmaa. Haapakosken pitkä kokemus pelinjohtajana ja laaja ymmärrys kokonaisuuksista, oli yksi merkittävimmistä lähtökohdista sopimusta neuvoteltaessa.

– Jussilla tulee olemaan iso ja merkittävä rooli erityisesti pelillisessä mielessä. Hän pystyy henkilökohtaisella kokemuksellaan tukemaan ja tuomaan lisäarvoa ihan käytännön arkeen, Kuosmanen kommentoi viitaten Haapakosken historiaan niin ykkös- kuin kakkospelinjohtanakin.

Miesten Superpesiksessä kilpailutilanne on kiristynyt entisestään viimeisten vuosien aikana.

– Meillä oli tarve vahvistaa valmennusjohtoa. Haapakosken lisäarvon myötä pystymme kehittämään omaa toimintaa ja pysyä mukana kilpailussa, Kuosmanen visioi.

Sotkamon Jymyssä Haapakosken rooli korostuu pelillisissä asioissa, mutta Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa valmennustyö painottuu 15-18-vuotiaiden tulevaisuuden pesäpalloilijoiden kehittämiseen.

– Akatemian puolella Jussin rooli on tuoda valmennusosaaminen jokapäiväiseen tekemiseen nuorten pesäpalloilijoiden parissa. Tämän myötä Jymyn ja VRUA:n yhteinen pelaajapolku vahvistuu, Kuosmanen visioi.

Tiedotamme sopimusasioita lisää tulevalla viikolla.