Jussi Korhonen palaa kasvattajaseuraansa – ”Palava halu voittaa!”

Sotkamon Jymy on tehnyt kahden vuoden sopimuksen seuran oman kasvatin, Jussi Korhosen kanssa. Viimeisten vuosien aikana Superpesiksen kopparieliittiin noussut Korhonen palaa kotikonnuille kahden Kempeleen Kirissä pelatun kauden jälkeen.

Sotkamolaiset juuret omistava Jussi Korhonen vaihtaa peliasunsa takaisin violettioranssiin. Korhonen on yksi ulkopelipaikkansa parhaista ja pystyy häikäiseviin suorituksiin takakentältä. Korhonen tunnetaan työteliäänä joukkuepelaajana. 

Kahden Kempeleen Kirissä pelatun vuoden jälkeen paluu kasvattajaseuraan tuntui parhaalta vaihtoehdolta. 

– Kotiinpaluu herättää huippufiiliksiä. Vaikka viime kerrasta Jymyssä ei ole kauaa, niin joukkue on kuitenkin uusiutunut tuossa ajassa aika paljon. Uskon myös, että nyt mitalien ulkopuolelle jääminen antaa varmasti nälkää joukkueelle kirkastaa suoritusta ensi kaudella, Korhonen tuumailee.

Korhonen kokee myös, että kahden vuoden visiitti Kempeleessä kasvatti häntä niin pelaajana kuin ihmisenä.

– Yksi perimmäisistä syistä lähdölle oli, että saan hankittua henkistä pääomaa sekä pesäpallon että elämänkin ympäriltä. Kehityin varmasti pelaajana ja sain maistaa myös sisäpelivastuuta erityisesti toissa kaudella.

– Parin välivuoden jälkeen takaisin Kainuuseen saapuu sekä henkisesti että fyysisesti valmiimpi, mutta myös pelaajana parempi Jussi Korhonen, Jymy-kasvatti lupaa.

Jussi Korhonen Jymyn väreissä syksyn 2019 finaaleissa.

Viime kesänä Korhonen pääsi maistamaan pudotuspelimaailmaa yhden välivuoden jälkeen Kirin kanssa. Korhonen on saavuttanut Jymyn paidassa kolme SM-hopeaa vuosina 2016, 2017 ja 2019. 

– Sotkamossa on aina ollut ja tulee olemaan kilpailukykyinen joukkue, joka tavoittelee mestaruutta. Minulla on palava halu voittaa, Korhonen taustoittaa.

Superjymy Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuosmasen ottaa Korhosen paluun Jymyyn ilolla vastaan.

– Saimme joukkueeseen Suomen parhaan kopparin, joka tulee mahdollistamaan meidän pelin kehittämisen niin kuin muutkin heittovoimaiset kopparit. 

Laadukkaan kopparipelaamisen lisäksi Korhonen tuo lisäarvoa muun muassa kaaripelaamiseen. 

– Jussi toimi Kirissä vastuullisessa roolissa mailamiehenä ja on erinomainen joukkuepelaaja. Voittavat joukkueet tarvitsevat tällaisia roolipelaajia, Kuosmanen summaa.

Katso Jussin haastattelu alta!

Tiedotamme lisää sopimustilanteesta tulevana maanantaina klo 17!