Jymy aloittaa kauden 2017 Fuengirolassa

Superpesiksen tuleva kausi käynnistetään Sotkamon Jymyn ja Imatran Pallo-Veikkojen välisellä ottelulla Pabellon Elola -stadionilla Fuengirolassa sunnuntaina 23.4. 2017. Miesten Superpesistä pelataan näin ensimmäisen kerran Suomen rajojen ulkopuolella. Tämä tapahtuma on myös osa Suomi 100-v. juhlavuotta.

Radio Finlandian ohjelmajohtaja Heli Tourun ajatuksesta syntynyt ajatus Superpesiksen saamisesta Aurinkorannikolle on vihdoin toteutumassa. Paikallisten tahojen yhteistyö on avainasemassa tapahtuman toteuttamisessa.

– Fiilis on hyvä. Erittäin hienoa, että tämä projekti toteutuu. Uskon, että saadaan myös paikalliset ihmiset innostumaan tapahtumasta, Suomesta onkin tulossa paljon faneja ottelua seuraamaan. Kiitokset kaikille Fuengirolan päässä tapahtuman eteen työtä tehneille, erityisesti Jasmine Pajarille, Heli Tourulle ja Suvi Kauraselle, Imatran Pallo-Veikkojen urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää iloitsee.

Jani Valkeapää tutustumassa Elolan kenttään.

Jani Valkeapää tutustumassa Elolan kenttään.

Myös Jymyn urheilutoimenjohtaja Mikko Kuosmasella on hymy herkässä.

– Mahtavaa päästä tekemään uniikkia juttua paikallisten ja Espanjassa asuvien suomalaisten edessä. Uskon, että katsomot ovat täynnä ja noin 3000 ihmistä näkee huippupesäpalloa, Kuosmanen hymyilee.

– Tällä tavalla saamme myös yhdistettyä harjoitusleirin sarja-avauksen yhteyteen. Kiitokset jo etukäteen kaikille tahoille, jotka ovat auttaneet ottelun järjestämisessä.

Menneenä kesänä yhden kauden lyöntiennätyksen runkosarja ja pudotuspelit mukaan luettuna uudeksi iskenyt Roope Korhonen myhäilee tyytyväisenä kuullessaan, että kenttä on avara.

– On mukavaa meidän ja yleisön kannalta, että kentällä on tilaa lyödä vaikka kunnari. Lyöntikelihän siellä ilman puolesta on. Lämpimässä säässä ja myötätuulessa on kiva lyödä, Roope hekottaa.

Suomesta järjestetään räätälöityjä matkapaketteja Espanjaan lähteville. Ennen virallisen myynnin alkamista varauksia on tehty jo 200 ennakkoon. Matkanjärjestäjän kautta reissusta voi tiedustella söhköpostitse osoitteesta info@saarikoski.fi tai vaihtoehtoisesti Espanjaan voi räätälöidä myös oman matkan.