Jymy avaa harjoituspelit yllätyskokoonpanolla

– Ei sinne silti lähdetä kokeilemaan ja katselemaan, vaan voittamaan.

Pelinjohtaja Mikko Korhosen päättäväinen ääni puhelinlangan päässä vaikuttaa ensi alkuun jargonilta, mutta lajia hiemankaan seurannut saattaa havahtua hetken päästä lausunnon nurinkurisuuteen. Eikö tämä ole itsestään selvää?

No, on ja ei.

Sotkamon Jymyn tavoitteena totta tosiaan on jokaiseen peliin lähdettäessä voitto, mutta nyt violettioranssi ryhmä onkin tilanteessa, jossa se ei ole hetkeen ollut: joukkue lähtee ainakin ulkopelin osalta peliin altavastaajan asemasta – junioripitoisella kokoonpanolla.

Roope Korhonen ja Toni Kohonen esiintyvät jokeripaidassa eivätkä Jani Komulainen sekä Antti Hartikainen lähde Joensuuhun laisinkaan mukaan. Miehet tekevät omatoimisia harjoitteita Sotkamossa. Onni Määttä ja Veli-Matti Sigvart taas ovat astuneet armeijan harmaisiin ja Kosti Rautiainen kuntouttaa vielä jalkaansa.

– Vuosisuunnitelmaa tehdessä tässä vaiheessa ei ollut vielä tarkoitus pelata, mutta JoMa (Joensuun Maila) etsi pelikumppania ja kun mahdollisuus tarjoutui niin tartuimme siihen mielellämme, Korhonen kertoo.

Yhdeksikön nuoruudesta kertoo jotain se, että lukkarina nähdään 17-vuotias Riku Niemi ja polttolinjapelaajien keski-ikä kipuaa piirun verran yli kahdenkymmenen.

– Tällaisia pelejä sitä enemmän vaatisikin. Halli-SM -pelit tulevat aika nopeasti ja kun joka joukkue haluaa siellä pärjätä, ei kokeiluille jää hirveästi aikaa. Tässä on nyt loistava mahdollisuus näille kavereille näyttää osaamistaan pelikentillä, Korhonen kertoo.

– Harjoituksellisesti tämä on erittäin tärkeä päivä. Harjoituspeli näin hyvissä olosuhteissa korvaa monen monta harjoitetta. Kun vielä kaiken lisäksi kävimme Kajaanin Pallohallissa treenaamassa ja pääsin hypistelemään viuhkaa, alkoi mieli tehdä jo pelihommiin.

Sotkamon Jymyn talvikauden ensimmäinen harjoituspeli otellaan huomenna 6.1. Joensuun Mailaa vastaan Joensuu Areenassa klo 16.

Jymy pääsee pelinjohtaja Mikko Korhosen johdolla kokeilemaan uutta sapluunaa.

Jymy pääsee pelinjohtaja Mikko Korhosen johdolla kokeilemaan uutta sapluunaa.

Sotkamon Jymyn kokoonpano huomiseen peliin

1. Niilo Piiponniemi, 3-koppari
2. Niko Korhonen, 2-vahti
3. Immo Rautiainen, 2-polttaja
4. Markus Tuikka, 1-vahti
5. Topi Korhonen, 3-vahti
6. Antti Kiiskinen, 3-polttaja
7. Janne Hyvönen, 2-koppari
8. Riku Niemi, lukkari
9. Veikko Vartiainen, sieppari

10. Toni Kohonen
11. Roope Korhonen
12. Niko J. Korhonen

1PJ. Mikko Korhonen
2PJ. Tuomas Nissinen
JJ. Juha-Matti Halonen

-AH