Jymy avaa ulkokauden – ”Pattijoki on kova mittari”

Pesäpalloväelle kevät ei ilmene hiirenkorvalla olevista puista, vaan lähinnä sulaneesta hiekkatekonurmesta ja ilmassa kaikuvista mailan kilahduksista. Istuinaluset on hyvä kaivaa jo esiin, sillä ennen kuin Jymy pääsee tositoimiin runkosarjassa, ulkokausi avataan kotiottelulla kesän paikallisvastustajaa Pattijokea vastaan tulevana lauantaina 28.4. klo 14.

Edellinen kohtaaminen halli-SM lopputurnauksessa Seinäjoella päättyi raahelaisten niukkaan voittoon.

– Pattijoki on kova mittari. Keli vaikuttaa tietenkin peliin paljon, eikä juoksujuhlia varmasti nähdä, kun vastakkain on kaksi ulkopelijoukkuetta, tuumaa pelinjohtaja Mikko Kuosmanen lauantain vastuksesta.

– Tärkeintä on, että saamme pelaajille paljon suorituksia ja onnistumisia alle, siitä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Talvikausi on pitkä niin pelaajille kuin kannattajillekin.

Jymy on päässyt jo kuluneella viikolla harjoittelemaan ulos ja Kuosmasen mukaan harjoitukset ovat pyörähtäneet hyvin käyntiin.

– Harjoitukset ovat lähteneet hyvillä fiiliksillä liikkeelle ja pelaajilta löytyy paljon intoa, niin kuin aina ulos mentäessä. Olemme päässeet siirtymän nopeasti pelinomaisiin harjoituksiin, mikä on tietenkin tärkeätä, kun sarjakausi on jo nurkan takana.

Kaikki merkit huomioon ottaen kevät on siis saapunut myös Kainuuseen. Niinhän sanontakin sen kertoo; kuu kumurasta kesään, puolikuuta pussarista, välilyönnistä vähäsen, pystäristä ei päiväkään!

Antti Haapasalo