Jymy avasi uuden vuoden voitolla – PattU kaatui niukkajuoksuisessa ottelussa

Sotkamon Jymy – Pattijoen Urheilijat 1-0 (2-2, 3-0)

Ottelun tilasto

Kainuulaisten osalta Talvisuperpesis jatkui voittojen tiellä, kun Pattijoen Urheilijat kaatui Kempeleen Ojan Rauta Areenalla jaksoin 1-0. Viileässä hallissa ja pehmeällä alustalla juoksut jäivät odotetusti varsin maltillisiin lukemiin.

Jymy matkusti kotijoukkueena Kempeleeseen. Violettien miehityksessä nähtiin pieniä muutoksia, kun Ville Kotro nousi yhdeksikköön, Aleksanteri Huotari puki päälleen jokerinutun ja numeroita oltiin ruukattu uuteen uskoon.

Jymy tuli terävästi otteluun Aapo Komulaisen voitettua hutunkeiton ja Jymyn nollatessa vierasjoukkueen aloittavalla. Roope Korhonen kumautti lopettavalla Jymyn johtoon vastustamattomalla kumuralla ja numerolle neljä tullut Jere Heikkinen lisäsi johtoa upealla kumuralla koppareiden väliin. Hyvän aloituksen jälkeen Jymyn sisäpeli hieman hyytyi ja keltamustat pääsivät paremmin kiinni takaa-ajoon. Kolmannen aloittavalla takaa-ajo tuotti tulosta: Tuukka Sarkkinen kihautti juoksun kakkospesän päälle suuntautuneella vedolla. Neljännen aloittavalla Juuso Keski-Koukkarin kotiutuslyönti poltteli linjamiesten hyppysissä ja näin PattU oli kuronut Jymyn johdon tasoihin.

Pekkinen pelasi jälleen hyvän pelin niin sisällä kuin ulkonakin.

Jymyllä oli neljännen täyttävällä mahdollisuus vielä iskeä jakson voittojuoksu, mutta peliin mukaan päässeet pattijokiset pitivät pintansa. Roope Korhonen ja Heikkinen pääsivät molemmat yrittämään juoksua ajotilanteesta, mutta vieraiden ulkopeli torjui yrityksen.

Jaksotauon jälkeen Jymyn isku aloittavalla oli ohi alta aikayksikön: kolme paloa kakkospesälle ja lyönnit jäi ikävästi numerolla kolme pelanneeseen Hannes Pekkiseen. Jymyn ulkopeli kuitenkin torjui Pattijoen rynnistyksen kärjestä. Toisessa vuorossa Jymyn tehtävänä oli oikaista lyöntijärjestys ja pelata voimakkaasti kakkoskärjestä. Yhden palon tilanteessa Komulaisen toisella lyöty näpäys jäi laittomaksi, ja tilanne näytti jo tukehtuvan, mutta viimeisellä Jymyn kapteeni kiskaisi pallon jatkeelta hallin seinään ja kahden palon etutilanne vaihtui yhtäkkiä yhden palon takatilanteeseen ja johtojuoksuun. Ville Kotron lyöntivuorolla hyökättiin juoksun perään: kahvanäppi keskelle kenttää vei Jymyn kahden juoksun karkumatkalle. Jymy sai kaksi juoksua ja onnistui oikaisemaan lyöntijärjestyksen.

Toisella jaksolla Jymy ei päästänyt vieraita enää peliin mukaan, vaikka kärkimies Mikael Mäkelä liikkuikin liukkaasti pesänväleillä. Hannes Pekkinen kihautti ottelun loppulukemat neljännen aloittavalla ja kotiutti Juuso Latun. Samaisessa vuorossa Jymy sai kuitenkin jobin postia, kun Jere Vikström loukkasi alavartaloaan kotitaipaleella edetessään.

Toisella jaksolla hymy irtosi jo rennommin.

Jymy vei kuitenkin niukkajuoksuisen ottelun 3-tilanteet selkeästi 16-8. Kymmenen pelaajaa sai kuitenkin tililleen lyödyn tai tuodun, eli jokaisessa juoksussa oli eri lyöjä ja tuoja.

Jymyn pelit Talvisuperissa jatkuvat helmikuun alussa Joensuussa, kun kainuulaiset kohtaavat turnauksen isäntäjoukkue Joensuun Mailan perjantaina ja Kiteen Pallon lauantaina.

Kuvat ja teksti: Olli Korhonen