Jymy avausvoittoon loppuotteluissa

Sotkamon Jymy kampesi itsensä voittoon miesten Superpesiksen ensimmäisessä loppuottelussa supervuoroparissa jaksoin 2-1 (0-3, 9-5, 2-0). Lämmin keli tarjosi hyvät puitteet sekä rempseälle sisäpelille, että yleisölle ja katsojia finaaliavaukseen olikin saapunut kauden ennätysmäärä: 3406 katsojaa.

Jymyn kapteeni Jani Komulainen oli tyytyväinen violettioranssien tämänhetkiseen pelikuntoon.

– Joukkue on loistavassa iskussa tällä hetkellä ja meidän kaikilla etenijöillä jalat kulkevat, Komulainen kehui.

Yleisöä Hiukan pesäpallostadilla oli paikalla tämän kauden ennätysyleisö: 3406 katsojaa.
Yleisöä Hiukan pesäpallostadilla oli paikalla tämän kauden ennätysyleisö: 3406 katsojaa.

Vieraat aloittivat finaalisarjassa vahvasti. Vimpeli sai pidettyä Sotkamon koko ensimmäisen jakson ajan nollilla, ja kun jokeriosasto Janne Mäkelän ja Mikko Rantalahden johdolla oli elementissään, päättyi jakso lukemin 3-0 Vedolle.

– Pelattiin ulkona tosi hyvin ja ne tilanteet mitä sisällä tuli, jokerit purkivat hyvillä lyönneillä, Vimpelin pelinjohtaja Jussi Järvinen koosti ensimmäistä jaksoa.

Toinen jakso alkoi täysin päinvastaisissa merkeissä. Ensimmäisessä vuorossa Jymy tahkosi taululle viisi juoksua. Jani Komulaisen ja Roope Korhosen läpilyönneillä (mainosaidat estivät kunniajuoksujen syntymisen)syntyi kolme juoksua ja neljäs syntyi taas Toni Kohosen ykkösrajavarrella.

Välittömästi neljännen juoksun jälkeen nähtiin äärimmäisen nokkela karkaaminen kotipesään kolmoselle edenneeltä Kosti Rautiaiselta, kun polttoheitto lensi Vedon lukkari Hannu Huuskosen yli. Pallo kimposi Vimpelin kannalta vaarattoman oloisesti stadionrakenteesta kotipesän oikealle puolelle muutaman metrin päähän, mutta samassa kotipesää kohti etenemään lähtenyttä Kosti Rautiaista ei onnistuttu polttamaan, kukaan kun ei tajunnut pallon perään lähteä ennen kuin oli liian myöhäistä.

Vimpeli sai kavennettua tilannetta vielä Henri Puputin kunnarilla, mutta toinen jakso päättyi lopulta juoksuin 9-5.

– Erittäin tärkeä avaus. Tappiotilanteessa on aina hankala pelata. Sitten se olikin tuota superin odottelua, mutta meinasi käydä kylmät, kun Puputti löi 2-pesästä läpi. Me pelasimme sen tilanteen monessa mielessä taktisesti väärin, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kertaa.

Jani Komulainen pelasi loistavan pelin ja palkittiin Jymyn parhaana.
Jani Komulainen pelasi loistavan pelin ja hänet palkittiin Jymyn parhaana. Tässä kuvassa Komulainen on juuri tuonut toisen jakson kolmannen juoksun.

Supervuorossa Vimpeli sai palottoman ajolähdön aikaiseksi, mutta Antti Kuusiston lyöntivuorolla tulleet kolme paloa räjäyttivät Hiukan suosionosoituksiin.

Jymyn kapteeni Jani Komulainen osoitti supervuorossakin olevansa hirmuvireessä, sillä miehen puolittainen läpilyönti 2-luukusta toi Jymylle ensin tilanteen ja lopulta voittojuoksu syntyi 3-koppari Henri Puputin ylittäneellä lyönnillä takakentälle.

– Miten se Kallio (Kari) aikoinaan sanoikaan: sivusilmällä näin, että koppari tulee vastaan, niin käänsin sinne, Komulainen lohkaisi.

– 3-jatkeelle yritin lyödä, niin nyt se karkasikin Puputin yli, hän jatkoi.

Katso supervuoron ratkaisut oheisesta videosta!

Loppuottelut jatkuvat vajaan viikon päästä lauantaina 7.9. Vimpelissä klo 16. Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa. Seuraava peli Sotkamossa pelataan sunnuntaina 8.9. klo 16.

Ottelun tilastot

-AH