Jymy edelleen voitokas Kajaanissa – Tällä kertaa pysähtyi Tahko

Sotkamon Jymy jatkoi hyvää karmaansa Kajaanin keskuskentällä, kun se päihitti vierasjoukkue Hyvinkään Tahkon suoraan jaksoin 2-0 (3-1, 5-0). Helteinen sää kirvoitti pelaajat loistaviin suorituksiin niin sisällä kuin ulkona, ja jopa muutama kunnarin arvoinen lyönti nähtiin, tällä kertaa vain keskuskentän ympäröivä aita ei päästänyt palloja livahtamaan alitsensa. Jymy onnistui kotiutuksissa kuitenkin kahdeksan kertaa ja 2296 katsojaa käsittänyt yleisö sai hurrata kotijoukkueen voittoa. Hauskana yksityiskohtana kerrottakoot se, että urheilukansa oli hyvin liikkeessä Kajaanissa, katsomot olivat lähes täysiä jo 45 minuuttia ennen pelin alkua.

– Mukava tänne oli tulla, yksi kesä täällä onkin alla ykköspesiksessä 2003. Tapahtumana ottelu oli erinomainen, yleisöä paljon ja tiukka peli Tahkoa vastaan niin mukava iltapäivä oli, Sotkamon parhaaksi palkittu Antti Hartikainen kiittelee.

Antti Hartikainen palkittiin ennen ottelun alkua Superpesiksen kesäkuun pelaajana. Tänäänkin Antti saalisti itselleen yhden tuodun ja seitsemän kärkilyöntiä sadan prosentin teholla.

Yli-Saunamäki: ”Väärät miehet joutuivat vääriin tilanteisiin”

Tahko aloitti ensimmäisen jakson terävästi, kun se siirtyi heti ensimmäisen vuoroparin aloittavalla 1-0 johtoon Riku Rantasen oivallisella kumuralyönnillä. Kotiin kiisi Jymykasvatti Jere Vikström, joka sai kajaanilaisyleisöltä suosionosoitukset siitä huolimatta, että päällä oli Hyvinkään Tahkon peliliivi.

Jymy antoi vastauksensa kuitenkin heti tasoittavalla vuorolla, kun ensin onnistui Roope Korhonen kotiutusnäpäytyksessä ja vähän sen jälkeen Kosti Rautiainen pussinpohjalyönnillä, jolla tuulispäänä juossut Niilo Piiponniemi ehti kotipesään. Jymy siirtyi näin 2-1 johtoon, eikä se sitä johtopaikkaa luovuttanut vieraille enää koko pelin aikana. Aki Orava viimeisteli jakson loppulukemiksi vielä 3-1.

– Peli oli sellainen kuin odotimmekin. Tilanteita on vaikea rakentaa ja ne harvat tilanteet mitä on, pitäisi käyttää. Väärät miehet joutuivat vääriin tilanteisiin, niin ei saatu sisäpeliä pyörimään, tiistain pelissä poikkeuksellisesti Hyvinkään pelinjohtajana toiminut Antti Yli-Saunamäki tuumii.

Ensimmäisen jakson tasoitusjuoksun tuonut Jani Komulainen intoutui tuulettamaan hurjalla intensiteetillä!

Toisen jakson alku nihkeää molemmilta

Toinen jakso alkoi molemmilta joukkueilta nihkeäksi. Hyvinkään Tahkon murheenkryyniksi osoittautui 1-tilanteen vaihtolyönnit, jotka eivät tuntuneet osuvan kohdilleen siitäkään huolimatta, että ensimmäisellä jaksolla hyvin sisällä pelannut Antti Vihtkari siirrettiin numerolle kaksi.

– Ilman muuta Jeren (Vikström) tai Burtsin (Antti Vihtkari) olisi pitänyt paremmin saada 1-tilannetta purettua tai päästä kentälle, jotta olisimme saaneet Kore-Riku –akselille , muutakin kuin 0- ja 1-tilannetta, ensimmäistä pääsarjatason miesten ottelua pelinjohtanut Yli-Saunamäki arvioi, viitaten Juha Korhosen ja Riku Rantasen vähäisiin tilannemääriin.

Kun Hyvinkään tilanteet jäivät vähiin, onnistui Sotkamo hyödyntämään etsikkoaikansa. Kolmannessa vuoroparissa nähtiin yksi ottelun komeimmista lyönneistä, kun Jani Komulainen pamautti pallon takaa keskeltä vastustamattomasti läpi ja kakkospesällä ollut Niko Korhonen kurvasi kolmospesän kautta suoraan kotiin.

Viime vuonna täysin juoksuitta Kajaanissa jäänyt Roope Korhonen tipautti apinan selästään viimeistään neljännen vuoroparin alussa, kun kahdella peräkkäisellä merkatulla kotiutuksella, saumalyönnillä ja näpyllä, Jymy kasvatti johtoaan jo 5-0:aan ja nuo jäivät lopullisiksi lukemiksi vieraiden jäädessä täysin juoksuitta toisella jaksolla.

Kenttä kuhisi nimmarinmetsästäjiä taiston tauottua. Tänäänkin juoksun lyönyt Jimi ei jäänyt ilman fanien huomiota.

– Pomppupeliä lähdettiin pelaamaan tähän peliin, kun aidat on laidoilla ja keskusta menee ahtaaksi. Sitä kautta saimme tilanteita riittävän määrän. Lähtökohdat olivat vaikeat, kaksi voittoa Vimpelistä alla ja pieni hyvänolontunne puserossa. Siihen nähden pelattiin hyvä peli ja onneksi pystyttiin yleisöllekin lopussa tarjoamaan juoksuja, kommentoi Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen peliä.

Jymy kasvatti voiton myötä eroa sarjassa toisena oleva Vimpeliin neljään pisteeseen. Seuraava Kotiottelu on sunnuntaina 8.7. Sotkamossa ja sitä ennen torstaina Jymy matkaa Kiteelle.

Ottelun tilastot.

-AH