Jymy hakee paluuta voittokantaan: ”Tilannemäärä isommaksi”

Torstaina Hiukkaan saapuva Pattijoen Urheilijoiden joukkue on kokenut paljon muutoksia viime vuosien aikana. Joukkue on nuorentunut asteittain joka kesä, mutta tapellut ja taistellut silti tiensä joka syksy pudotuspeleihin.

– Keula Pattijoella on hyvä, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen ynnäilee.

Vastuunkantajiksi on noussut uusia nimiä, muun muassa peräti 17 juoksua jokeripaidassa lyönyt Eino Järvelä.

– Järvelä on osoittanut olevansa hyvä kupperimies ja nyt on vire päällä. Hän on isoin ja tärkein sisäpelaaja tällä hetkellä Pattijoelle, Kuosmanen sanoo.

Muita mainittavia pelaajia ovat kärkimies Ville Majava ja pääkotiuttajan paikan omaksunut, Suomen lukkariparhaimmistoon kuuluva Topi Kosonen.

– Pattijoen kärki on kuitenkin lyhyt, joten sitä me lähdemme rikkomaan ja kiinniottamaan.

Niilo Piiponniemi palkittiin tiistaina Kempeleessä Jymyn parhaana ja hän pitää näin ollen kultakypärää torstain kotiottelussa.
Niilo Piiponniemi palkittiin tiistaina Kempeleessä Jymyn parhaana ja hän pitää näin ollen kultakypärää torstain kotiottelussa.

Sotkamon Jymy koki karvaisevan tappion tiistaina vieraskentällä Kempeleen Kiriä vastaan. Kotijoukkue hyödynsi ahtaahkon kotikenttänsä salat paremmin ja Jymyn tilannemäärä juoksuineen jäi totuttua pienemmäksi. Jymyn ulkopelaaminen oli tuossa pelissä moitteetonta, siitä osoituksena Kempeleen vähäinen 3-tilanteiden määrä (7).

– Ulkopeli meillä on ollut tällä kaudella kauttaaltaan hyvää, ainoana poikkeuksena Tahko-peli.

Sisäpeli onkin juuri se seikka, missä Kuosmanen löytää joukkueellaan petrattavaa.

– Sisäpeliin lähdetään hakemaan parannusta ja jatkuvuutta. Meidän on saatava tilannemäärä isommaksi ja sitä kautta voitto kotiin.

Sotkamon Jymy ja Pattijoen Urheilijat kohtaavat Hiukan pesäpallostadionilla torstaina 16. kesäkuuta klo 18. Portit aukeavat klo 17.

Teksti: Antti Haapasalo
Kuvat: Janne Kuronen