Jymy hakee pisteitä harvinaislaatuisella tuplareissulla

Miesten Superpesiksessä tapaus ei ole niin tavanomainen, ellei sitten pelata jo syksyn pudotuspelejä; joukkue pelaa kaksi ottelua peräkkäisinä päivinä, molemmat vielä vieraskentällä. Tällaiset pelireissut tuovat tietyiltä osin kehiin pelillisiä haasteita.

– Onhan se aina haaste valmistautumiselle niin fyysisesti kuin mentaalisestikin, mutta toisaalta myös etu, kun olemme reissun ja pelin ”päällä” koko ajan, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen kertoo.

– Varsinkin jos lataus on hyvä ja pelaa hyvin ensimmäisenä päivänä, niin se kantaa kyllä seuraavalle päivälle, Korhonen muistuttaa.

Jymyn reissun ensimmäinen peli lauantaina pelataan Kankaanpäässä ja sunnuntain ottelu taas Kouvolassa. Pitkät välimatkat yhdistettynä vähäiseen palautumisaikaan tuovat soppaan oman mausteensa, mutta Korhosen mukaan tämä ei saa nousta kuitenkaan ongelmaksi.

– Pitkän runkosarjan aikana näillä on kiva rikkoa rytmiä ja pelaajathan tykkäävät pelata, se pitää muistaa. Meille ottelumäärä ei ole ollut ongelma.

Kotipelissä Koskenkorvaa vastaan ykköspalkinnon pokannut Niko Korhonen sonnustautuu Kankaanpäätä vastaan kultakypärään. Niko on tähän mennessä tuonut Jymyn joukkueesta eniten juoksuja (36) ja kerännyt toiseksi eniten kärkilyöntejä (130).
Kotipelissä Koskenkorvaa vastaan ykköspalkinnon pokannut Niko Korhonen sonnustautuu Kankaanpäätä vastaan kultakypärään. Niko on tähän mennessä tuonut Jymyn joukkueesta toiseksi eniten juoksuja (36) ja kerännyt kolmanneksi eniten kärkilyöntejä (130).

Korhonen näkee tämänlaatuiset reissut mahdollisuutena, nimenomaan joukkueen yhteen hitsautumisen kannalta.

– Mitä lähemmäs kauden loppua päästään, niin joukkueen tiiveys korostuu ja kasvaa. Lähtökohtaisesti porukka on meillä jo melko tiivis, mutta jos uusia pelaajia olisi enemmän, niin näiden reissujen tärkeys korostuisi, nuori pelinjohtaja summaa.

Matkanteko alkoikin Jymyllä jo perjantaina ja asettui paussille Siilinjärvellä harjoitusten muodossa. Yö vietettiin myös Siilinjärven liepeillä, hieman erikoisemmalla tapaa, kuin yleensä hotellissa yöpyvälle joukkueelle on tapana.

– Hauskana kokemuksena viime yö meni yhteisesti mökkimajoituksessa. Joukkue oli yhdessä ja kerääntyi television ääreen rupattelemaan ja nauramaan, hän hymyilee.

Ja mikäpä on toisaalta hymyillessä, kun itse Toni Kohonen keittelee aamukahvia. Yhteenkuuluvuuden tunne on taas noussut yhden pykälän ylöspäin.

Sotkamo pelaa perättäisinä päivinä vieraspelit Kankaanpäässä ja Kouvolassa. Molemmat ottelut alkavat klo 17 ja tullaan kuulemaan Radio Kajauksen aalloilla ja nettiradiosta, johon pääset tästä linkistä.

20140317_KajausLive_netti uusi

-AH