Jymy hakee revanssia kovalyöntisestä Tahkosta: ”Ei voi ruveta seiftaamaan”

Sotkamon Jymy – Hyvinkään Tahko 14.7.2016 klo 18

Jymyn ja Tahkon edellinen kohtaaminen Hyvinkäällä 15. toukokuuta oli yksi erikoisimmista pesäpallo-otteluista miesmuistiin. Juoksuja ja läpilyöntejä tahkottiin (kirjaimellisesti) sieltä ja täältä, ja kokonaisuudessaan Tahkon supervuoroparin kautta voittamassa ottelussa juoksuja syntyi hengästyttävät 38 kappaletta.

– Toivottavasti huomenna ei nähdä ainakaan niin paljon Hyvinkään Tahkon juoksuja, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen naurahtaa.

– Todella kovalyöntinen porukka tulee vastaan, mutta liikaakaan ei voi ruveta seiftaamaan. (Juha) Puhtimäki, (Teemu) Nikkanen ja (Roni) Wahl pitää kiinniottaa, jolloin Korhonen (Juha) joutuu vaihtotilanteisiin ja Kero (Ville) yksin kotiutustehtäviin. Se tulee olemaan kupletin juoni, Kuosmanen alleviivaa.

Yksi simppeli lääke Kuosmaselta löytyy Tahkon sisäpeliä varten.

– Vastustaja tekee varmaan paljon juoksuja, joten meidän pitää tehdä enemmän.


Roope Korhonen oli yksi pelaajista, joka löi joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa kunnarin.

Mielenkiintoinen kuriositeetti huomista peliä koskien on se, että Hyvinkää pelaa keskiviikkoiltana Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan ja matkaa heti torstaiksi Sotkamon Hiukkaan. Matkan vaikutuksesta peliin udellessa Kuosmaselta tulee yllättävä vastaus.

– Ei vaikuta pätkääkään, Kuosmanen töksäyttää.

– Näitä kun on katottu, niin enemmän se on ihmisten päissä ja ajatuksissa se matkustaminen. Sami Sirviön kommentit Kempele-pelin jälkeen menivät jotenkin niin, että he eivät yövy, vaan päiväreissut sopii heille paremmin, Kuosmanen jatkaa.

– Kyllä sen ymmärtää. Reissut, joilla yövytään, menevät helposti odotteluksi.

Sotkamon Jymy ja Hyvinkään Tahko kohtaavat huomenna torstaina 14.7. Hiukan pesäpallostadionilla klo 18. Portit aukeavat klo 17.

Teksti ja kuva: Antti Haapasalo