Jymy haki rutiinivoiton Kitrolta

Sotkamon Jymy haki rutiininomaisella suorittamisella kolmen pisteen voiton Alajärvestä jaksoin 2-0 (2-1, 3-1). Ottelusta ei kovin juoksurikasta ollut ennalta odotettavissa Roope Korhosen puuttumisen ja Kitron pesäpallostadionin upouuden hiekkatekonurmipinnoitteen vuoksi, mutta lähtökohdat huomioon ottaen kentän pinta antoi yllättävän hyvin pallolle kyytiä.

– Kenttä oli hyvä. Pallo kulki siinä hyvin ja tästä tulee kyllä tulevaisuudessa hyvä kenttä, odotusarvona kun kuitenkin oli se, että tänään siinä olisi ollut nihkeämpi pelata, kommentoi Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen uutta pinnoitetta.

Iivarinen: ”Roikuimme pelissä näennäisesti”

Ensimmäisen jakson avausjuoksu nähtiin jo ensimmäisen tasoittavalla, kun Jimi Heikkinen sijoitti tuttuun tapaan pallon pystymailalyönnillä väliin Toni Kohosen tuodessa.

Alajärven tasoitusjuoksu oli varsin erikoislaatuinen. Takatilanteessa viimeisellä lyönnillään itsellensä kopin nostanut Jukka Ristimäki ehti jo varmasti mielessään sadatella merkkivirhettä, kun Jere Saukko yllättäen lähtikin kolmoselta kotipesää kohti. Yhtä yllättävä Saukon ratkaisu oli myös Jymyn ulkokentälle, sillä Immo Rautiainen päästi koppilyönnin epähuomiossa taktisesti putoamaan kentän pintaan Saukon jo syöksyessä samaan aikaan kotipesään. Jakson voittojuoksu Jymylle syntyi kuitenkin jo saman vuoroparin tasoittavalla Aki Oravan lyömänä.

– Roikuimme pelissä mukana näennäisesti. Peli ei kuitenkaan ollut sellaista, että ohitse tultaisiin ja kunnolla käännettäisiin peli meille. Jymy pelasi kovalla rutiinilla sekä ulko- , että sisäpeliä. Olisi kenties pitänyt antaa tarkemmat ohjeet Matilaisen läpilyönnillä, että jäisi Matilaisen läpilyönnillä odottamaan kolmoselle ohitusta ja sitä kautta olisimme saaneet vielä mahdollisuuden. Kyllä me pieni hurmos tarvitaan tämän tason porukoita vastaan, Ankkureiden pelinjohtaja Matti Iivarinen pohtii.

Silmiin pahasti paistava ilta-aurinko sai Kostin turvautumaan ulkokentällä kikoista perinteisimpään: lippahattu kypärän alle ja avot!

Kuosmanen: ”Täytyy olla tyytyväinen”

Toinen jakso alkoi vieraiden kannalta lupaavasti: Jani Komulainen toi harhaheitolla juoksun heti ensimmäisessä vuorossa. Alajärven ykköspalkittu Juha-Matti Matilainen vastasi kuitenkin upealla 2-jatkeelle suuntautuneella lyönnillä, jolla hän kuitenkin vain itse ehti juosta kunnarin ykköseltä etenemään lähteneen Tero Hautalan palaessa kotipesään. Kun alla oli kaksi paloa, seurauksena oli samalla kertaa tasoitusjuoksu ja vuoronvaihto.

Sotkamon Jymy sai punnerrettua jaksovoittoon oikeuttaneet juoksut seuraavassa vuoroparissa Toni Kohosen ja Kosti Rautiaisen lyöminä ja jakso päättyi näin 3-1.

– Akilla oli neljä kotiutustilannetta, joista kaikki olivat hyviä ja Kosti olisi onnistunut myös tänään jos olisimme saaneet peliä jatkettua sinne asti, joten täytyy olla iltapuhteeseen ja kolmeen pisteeseen tyytyväinen, Kuosmanen kiteyttää.

Seuraava Jymyn peli on kotipeli Nurmoa vastaan Hiukan pesäpallostadionilla torstaina klo 18.

Ottelun tilastot.

-AH