Jymy hallitsi Pattijoella – Roope puhkoi saumoja

Pattijoen Urheilijat – Sotkamon Jymy 0-2 (4-5, 0-6)

Ottelun tilastot

Sotkamon Jymy matkasi Pattijoelle ja haki arvokkaat sarjapisteet MiiluAreenalta. Roope Korhonen oli päivän nimi ja kotiutti peräti kuudesti.

Jymyn kokoonpano oli muuttunut sunnuntailta niin, että Niilo Piiponniemi oli huilivuorossa loukattuaan itseään hieman kotiottelussa. Edellisessä ottelussa huilivuorossa ollut Joni Rytkönen palasi kokoonpanoon jokeriksi.

Meteorologien ennustama erittäin voimakas saderintama pysyi poissa, kun NHL-jääkiekkoilija Joonas Donskoi heitti avausheiton MiiluAreenalla. Pattijokiset aloittivat rakentamalla palottoman ajolähdön, mutta kotiutusyritykset olivat luokattomia ja kantoivat lähinnä laittomiksi. Jymy rakensi tasoittavalla vuoron ainoa takatilanteen Roope Korhoselle, joka tälläsi yltyvästä sateesta huolimatta keskisauman puhki. Suuri kiitos syntyneestä tilanteesta kaksi pesänväliä Roopen edestä pomputtaneelle Ville Viidalle.

Toisessa vuorossa kotijoukkue sai pään auki, kun viimeisenä lyöjänä etutilanteeseen tullut Juuso Keski-Koukkari rakensi itselleen kolmostilanteen. Toisella lyöty vastustamaton kumura painui takamainoksiin ja näin keltamustat tasoittivat tilanteen. Jymyn vuoro alkoi kahdella pikaisella palolla, eikä lopulta saanut aikaiseksi kolmostilannetta.

Kolmannessa vuorossa Aapo Komulainen nappasi näpäyksen kopiksi ja tylsytti kotijoukkueen yritykset. Tasoittavalla Jymyn vuoro sai räjähtävän startin, kun ensimmäisissä vuoroissaan epäonnistunut Joni Rytkönen halkaisi kentän pudottamalla lyöntinsä aivan takarajan tuntumaan: tuloksena takatilanne, josta Jymy takoi lopulta juoksuja kolme kappaletta. Roope oli ensimmäisen arkkitehti ja kun takapaloa hakenut ulkopelaaja heitti ”tyhjälle” kolmospesälle pallon, myös Rytkönen karkasi kotiin. Hetkeä myöhemmin taitolyönneistään tunnettu Viita kotiutti Niko Korhosen taidokkaalla pystymailavarrella etukentälle. Kiihtynyt vesisade vesitti osittain seuraavia Jymyn kotiutusyrityksiä.

Pattijoki sai neljännen aloittavalla rakenneltua tilanteen Martti Viitasalolle, joka kumuroi kotijoukkueen kavennuksen: 4-2. Hetken kuluttua kotijoukkue oli rakentamassa jo toista ajolähtöä, kun Simo Rahusen kopinnosto tippui kuin tippuikin väliin ja Antti Karjaluoto karkasi kotiin. Tämän juoksun osalta oransseissa peliliiveissä pelanneet kainuulaiset saavat kyllä katsoa peiliin, vaikka tilanteessa oli toisaalta vierailijoiden osalta huonoa tuuriakin. Heti perään oli Keski-Koukkarin vuoro. Laadukas kakkosrajanäpäys tasoitti ottelun avausjakson lukemiin 4-4, kun kotiin kiiti Mikael Mäkelä. Timo Hanhisalo pääsi vielä yrittämään, mutta edellisessä pelissä kokoonpanoon palannut Antti Kiiskinen päätti vuoron.

Jymy lähti hakemaan voittojuoksua tasoittavallaan: etutilanne syntyi nopeasti, mutta Niko Korhosen pomppulyönti aukesi ja ensimmäinen palo syntyi kolmoselta. Komulaisen Aapon kakkossaumasivalluksen myötä syntyi kuitenkin ajolähtö yhdellä palolla. Samassa Jymy käytti aikalisänsä ja lyöjäpaikalle asteli ikoninen ratkaisija isolla R-kirjaimella. Roopen viimeinen lyönti viuhui keskisaumasta mukavasti kiertäen ilmassa aina kolmoskoppari Oskari Lukkarille saakka ja näin Jymylle reissun ensimmäinen sarjapiste lukemin 5-4. Viidestä juoksusta Roope kihautti neljä ja kolmostilanteet tasattiin suttuisassa säässä 8-8.

Raahesta kotoisin oleva NHL-jääkiekkoilija Joonas Donskoi heitti ottelun avausheiton.

Toisella jaksolla Roope jatkoi siitä, mihin ensimmäisellä jaksolla jäi. Syntyneestä tilanteesta Pappa-lempinimeä joukkuekavereiden keskuudessa kantava Roope puhkoi jälleen kerran sauman. Kotiin kirmasi Niko Korhonen. Tätä ennen Jymy oli kuitenkin kartuttanut juoksusarakettaan yhdellä harhaheiton turvin. Jymyn toinen hyökkäys kakkoskärjestä tyrehtyi kakkospesälle. Tasoittavalla pattijokiset törmäsivät Jymyn etukenttäkaksikkoon: Juho Keinänen tuhosi ensimmäisen etenijän kakkospesälle, jonka jälkeen oli Aleksanteri Huotarin vuoro iskeä napsia kaksi paloa.

Toisen aloittavalla Jymy lisäsi johtoaan, kun edellisessä vuorossa niin näpyistä kuin kovistakin polttanut Huotari iski vastustamatoman kumuran väliin. Tähän saakka 100-prosenttisesti kentälle viilettänyt Kalle Kuosmanen otti loistavat lähdöt ja toi illan kolmannen juoksunsa. Lisäjuoksuja tai raporttiin kerrottavaa ei kuitenkaan vuorosta käteen jäänyt. Sama mies oli toisen tasoittavalla kotijoukkueen murheenkryyni ja poltti molemmista yrityksistä. Komulaisen korkea tolppa puolestaan teki tuhoja ja vuoro päättyi kopinnostopaloon.

Kuosmanen toi illan neljännen, kun Roope jatkoi päiväänsä vihaisten saumavetojen tulittajana. Paavo Pelto ei saanut suoritettua ja otti ainoastaan takapalon kolmospesältä. Tänään erityisen taiteellista ja viihdyttävää lyöntipeliä esittänyt Viita kotiutti kumurallaan Iivari Vihannon ja Jymy lisäsi johtoaan viiteen.

Seuraavissa ulkovuoroissa tukevaan johtoon karanneita kainuulaisia kiinnosti erityisesti takapalot, jotka söivätkin kotijoukkueen sisäpeliä ankarasti. Jymy lisäsi johtoaan neljännessä vuorossa, kun Komulaisen kumura saatteli kolmatta kertaa Niko Korhosen juoksunarvoisesti kotipesään. Neljännessä vuorossa keltamustat saivat lopulta myös Roopen kiinni kotiutuksissa.

Roope oli tyly vieras MiiluAreenalla.

Viimeisen tasoittavalla Jymy torjui kotijoukkueen hyökkäykset ja pääsi tuulettamaan kolmea sarjapistettä. Pattulaisista Eetu Suni nappasi kakkospytyn ja kaksi juoksua lyönyt Keski-Koukkari oli ykkönen. Jymystä käytännössä virheetöntä peliä niin sisällä (8/8 KL, 4 tuotua) kuin ulkona (5 tehtyä paloa) pelannut Kuosmanen oli kakkospalkittu ja kuusi juoksua lyönyt Roope Korhonen ykkönen. Aleksanteri Huotari uurasti ulkopelissä Ruutu-tähtipelaaja maininnan edestä palkintoraadin mielestä. Jymyn ulkopeli oli kauttaaltaan tiiviimpää ja violettioranssit iskivät juoksunsa vakuuttavalla prosentilla. Tästä osoituksena kolmostilanteet, jotka kirjattiin Jymylle 16-13.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Jymyn pelit jatkuvat perjantaina kotiottelulla Kiteen Palloa vastaan. Sen jälkeen joukkue saa huilata aina tiistaihin saakka, kun paikallisvastustaja Kempeleen Kiri saapuu Marjex Stadionille toistamiseen tällä kaudella. Liput ennakkoon: www.jymykauppa.fi! 

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen