Jymy haluaa olla menestystarina kentällä ja sen ulkopuolella

Sotkamon Jymy haluaa toimia vastuullisesti ja panostaa pelaajien tulevaisuuteen yhteistyössä Intotalon Oy:n kanssa. Valmennuksen tavoitteena on saada pelaajille hyvät lähtökohdat työelämää varten sekä tukea onnistumaan peliuran aikana tapahtuvissa tilanteissa.

Intotalon valmennukset toteutetaan Jymyn superpesisjoukkueelle talvikauden aikana. Valmennuksessa korostetaan työelämän keskeisiä osa-alueita, joiden avulla pelaajia valmistetaan niin urheilu-uran aikaiseen kuin myös sen jälkeiseen elämään.

Ensimmäisellä tapaamiskerralla Intotalon valmentajana paikalla ollut Makke Leppänen kuvaa Sotkamon Jymyn toimintaa urheiluyliopistoksi, jonka toiminta ja lainalaisuudet pätevät työelämässä. Leppänen sparrasi Jymyn pelaajia erilaisten vuorovaikutteisten ja psykologisten kysymysten äärellä, jotka peilautuvat vahvasti niin yksilöön, mutta ennen kaikkea joukkueen toimintaan.

– Meillä on pitkä yhteinen historia Jymyn kanssa. Meidän tavoitteenamme on antaa pelaajille uudenlaisia ulottuvuuksia ihan jokapäiväiseen arkeen, mutta samalla valmentaa heitä myös tulevaisuuteen, Intotalon asiakkuuspäällikkö Juho Huusko taustoittaa.

– Huippu-urheilulla ja työelämällä on itse asiassa erittäin paljon yhtäläisyyksiä, Huusko jatkaa.

Valmennustapaamisten myötä Intotalo saa itsekin taustatietoa ja pääsee toteuttamaan pilotointia puoliammattilaissarjojen seuroille ja pelaajille suunnatun tuotteen kehittämiseen.

– Me haluamme auttaa pelaajia hyödyntämään verkostoja. Hehän ovat koko pelaajauransa aikana tietynlaisessa näyteikkunassa myös yritysmaailman suuntaan. Tämä tilaisuus kannattaa ehdottomasti hyödyntää, Huusko kommentoi.

Juho Huusko. Vieressä niin ikään Intotalolla työskentelevä Riku Niemi.

Jymyn superpesisjoukkueeen harjoitusryhmän keski-ikä on 21,6, minkä vuoksi Intotalon järjestämällä valmennuksella on tilausta. Jymyn pelinjohtajana toimiva Jani Komulainen näkee, että valmennuksella on paljon annettavaa nuorille pelaajille.

– Jymyn visio on olla menestystarina kentällä ja kentän ulkopuolella. Tieto ja ymmärrys siitä, että Jymy-organisaatiossa opitut taidot kantavat myös työelämässä on varmasti tärkeä viesti monelle.

Ensimmäisen leiriviikonlopun yhteydessä alkanut valmennus tarjosi pelaajille myös pelaamista tukevia elementtejä.

– Hieno parituntinen, mikä vahvisti pelaajien ymmärrystä psyykkisistä vahvuuksistamme sekä antoi uusia työkaluja esim. tilanteiden nollaamiseen, Komulainen kommentoi.

Valmennukset jatkuvat Intotalon kanssa persoonallisten ja vuorovaikutteisten kysymysten äärellä joulukuun alussa.