Jymy hävisi kotonaan – nihkeästä pelistä JoMalle suora voitto

Sotkamon Jymy koki kauden kolmannen ja toisen suoran tappionsa, kun se hävisi kotikentällään Hiukan pesäpallostadionilla Joensuun Mailalle jaksoin 0-2 (3-4, 0-1). Tilanteet jäivät pienessä tihkusateessa vähäisiksi, molemmat joukkueet saivat aikaiseksi yhdeksän 3-tilannetta. Ottelun käännekohta oli Joni Nousiaisen kunnarilyönti ensimmäisellä jaksolla, joka lopulta riitti jaksovoittoon ja koko ottelun kulun kääntämiseen.

Mielenkiintoinen seikka pelissä oli se, että Superpesisdebyytin tässä ottelussa teki Sotkamon Jymyltä C-ikäinen 16 vuotta ja neljä kuukautta vanha Topi Korhonen, joka on nyt näin ollen pelannut nuorimpana miespelaajana vähintään yhden ottelun seitsemässä pesäpalloliiton sarjassa yhden kesän aikana. Topi on pelannut C-, B- ja A-pojissa sekä Miesten Maakuntasarjassa, -Suomensarjassa, -Ykköspesiksessä ja -Superpesiksessä. Jymyn nuorin pääsarjapelaaja Kari Hakkarainen pelasi miesten Superpesistä kaksi kuukautta nuorempana.

Eteläpää: ”Tämä meni meidän käsikirjoituksen mukaan”

Peli alkoi Jymyltä mainiosti. Jymy oli jo 2-0 johdossa ensimmäisellä jaksolla Roope Korhosen lyönnin, sekä yhden harhaheittojuoksun turvin, kunnes kolmannessa vuoroparissa Joensuu pääsi peliin mukaan. Joni Nousiainen löi etutilanteessa kolmosrajasta läpi ja kun pallo vieri aivan Hiukan Rannan tuntumaan, tuloksena oli kaksi juoksua ja kunnari. Aleksi Rautainen löi Nousiaisen vielä kotiin ja tilanne oli vieraille 4-2.

Jymy sai vielä yhden juoksun aikaan Aki Oravan kavennuksella, mutta enempää juoksuja ei nähty ja näin ollen ensimmäinen jakso pohjoiskarjalaisille.

– Jos joku käsikirjoitus ennen ottelua tehdään, niin tämä meni nyt sitten meidän käsikirjoituksen mukaan. Puolustuspeli oli erittäin hyvää, me saimme todella hyvin kiinni Sotkamon keula. Täsmäiskut napsahtivat vielä hyvin kohdilleen, Jonin lyönti oli juuri sellainen, Joensuun Mailan pelinjohtaja Antti Eteläpää kehuu joukkueensa peliä.

Toni Kohosen lukkaripeli toi oikeutetun ykköspalkinnon.

Kuosmanen: ”Porukka lamaantui täydellisesti”

Jos ensimmäisellä jaksolla tilanteiden rakentelu oli nihkeää, niin toisella jaksolla tilanne nahistui entisestään. Molemmat joukkueet saivat nimittäin toisella jaksolla aikaiseksi vain kaksi kolmostilannetta.

-Kyllähän peli ratkesi siihen, että tilanteiden tekeminen oli erittäin hankalaa. Ensimmäisellä jaksolla aloitettiin ihan hyvin, yksi juoksu per vuoropari. Sitten tuli se läpäri ja sen jälkeen lamaantui porukka kyllä täydellisesti. Jos peli rupeaa huonosti kulkemaan, silloin vastuunkantajien pitää nostaa tasoaan ja tänään kävi juuri päinvastoin, kertaa Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen apeana.

Jakson ainoa juoksu nähtiin Aleksi Rautiaisen lyömänä toisen vuoroparin tasoittavalla, kun Aleksi Rautiainen löi kakkossaumaan ja Mikko Kemppainen kiirehti kotiin. kun Jymy ei vähiä tilanteitansa saanut hyödynnettyä juoksujen muodossa, päättyi toinen jakso Joensuulle 1-0 ja koko ottelu samoin tein 2-0.

– Tätä on turha enää murehtia. Eiköhän tuossa beachia (rantalentopalloa) mennä pelaamaan ja kaikki joukkueen jäsenet menee järveen niin eiköhän siinä ala sitten fiilinki nousemaan tiistaille, Jymyn ykköspalkittu Toni Kohonen toteaa.

– Nyt jäätiin murehtimaan liikaa virheitä ja ne kertautuvat uusilla virheillä ja totta kai pelinjohtaja ottaa siitä suurimman vastuun itselleen jos lataus on tuollainen. Tiistaina parannetaan, Kuosmanen päättää.